Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Viranomaisen tarkastus putkirikon vaurioittamassa rakennuksessa Suuruspäässä

Viranomaisen tarkastus putkirikon vaurioittamassa rakennuksessa SuuruspäässäJyväskylän Suuruspääntie 8:ssa tehtiin tarkastus putkirikon takia asuinrakennukseen tulleiden vesivaurioiden laajuuden arvioimiseksi. Vesivahinko kohdistui asuinrakennuksen B-portaaseen.


Jyväskylän rakennusvalvontaviranomainen on maanantaina 25.6 käynyt paikan päällä tarkastuskäynnillä yhdessä pelastusviranomaisen kanssa. Rakennuksen B-portaan käyttökieltoa jatketaan edelleen. Asukkaat voivat käydä hakemassa tavaroitaan, mutta asuminen on kielletty, kunnes rakennuksen turvallisuus on riittävästi selvitetty.


Paikan päällä tehdyssä tarkastuksessa käytiin läpi B-rapun pohjakerros ja osa asunnoista. Pohjakerroksessa havaittiin ulkoiluvälinevaraston betonilattiassa vakavia vaurioita. Lattiapinta oli paikoin kohonnut noin 30 cm ylöspäin ja lattiassa oli halkeamia. Yksi ei kantava tiiliseinä oli murtunut. Hiekkaa ja kiviä oli tullut varaston lattialla olevista aukoista varaston sisäpuolelle. Irtaimistovarastoihin oli myös tullut vettä ja sen mukana kiviä ja hiekkaa. Kantavissa seinissä eikä ulkoportaassa havaittu vaurioita.


Rakennuksen omistajan tulee teettää rakennusalan asiantuntijoilla selvitys rakennukseen syntyneistä vaurioista ja suunnitelmat niiden korjaamisesta.
Rakenteellisten vaurioiden lisäksi on selvitettävä muun muassa mahdollisten vesi- ja viemärijärjestelmien vauriot.

Lisätietojen antajat
Raimo Ström johtava rakennustarkastaja p.014-2665204
Risto Mustonen lupainsinööri p.014-2665211

27.6.2018Marja Fagerlund

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje