Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 20.7.–31.7.

Neste Ralli aiheuttaa poikkeuksia Jyväskylän liikennejärjestelyihin 20.7.–31.7.

Jyväskylässä järjestettävä Neste Ralli näkyy ja vaikuttaa jälleen kaupungin katuliikenteessä heinäkuun lopulla 26.7.–29.7. Suurimmat liikenteelliset vaikutukset kohdistuvat keskustan, Mäki-Matin, Harjun ja Lutakon alueiden liikenteeseen.

Lutakossa liikenteeseen on luvassa poikkeusjärjestelyjä pisimpään eli 20.7.–31.7. Harjulla poikkeavat liikennejärjestelyt ovat voimassa torstaista 26.7. kello 10.00 alkaen ja ne puretaan varhain lauantaiaamuna 28.7 kello 2.00.

Reaaliaikaista tietoa liikenteen sujuvuudesta Keski-Suomen teillä välittävät Liikennevirasto sekä eri tiedotusvälineet, kuten Ralliradio Yle Jyväskylän taajuuksilla 99,3 (Jyväskylä) ja 97,0 (Pihtipudas).

Vältä parkkisakot, pysäköi merkityille P-paikoille

Autoilevan ralliyleisön on tärkeää ottaa huomioon Jyväskylän keskustassa ja monilla asuinalueilla voimassa oleva aluepysäköintikielto. Pysäköintikieltoalueella voi pysäköidä vain sinipohjaisella P-merkillä merkityillä pysäköintipaikoilla.

Myös maastoliikennelain mukainen taajamien puisto-, viher- ja metsäalueita sekä joutomaita koskeva maastopysäköintikielto kannattaa parkkipaikkaa etsiessä muistaa. Näin välttyy parhaiten turhien pysäköintivirhemaksujen aiheuttamilta harmituksilta.

Lutakkoon tuleville katsojille suositellaan Jyväskylän keskustan pysäköintitalojen ja -paikkojen käyttämistä. Lutakossa on rallin aikana pysäköintitilaa ainoastaan Lutakonaukion alla sijaitsevassa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallissa, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa.

Harjun erikoiskokeen yleisöpysäköinnille ovat käytettävissä keskustan pysäköintitalot ja -paikat.

Lutakon alueen sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 20.7.–31.7.

Lutakon huoltoalue sijaitsee Paviljongin ja sataman alueella kaupungin keskustan ja Matkakeskuksen tuntumassa. Paviljongin alue on suljettuna perjantaista 20.7. kello 7.00 alkaen tiistaihin 31.7. kello 21.00 saakka. Uno Savolan katu on suljettuna liikenteeltä maanantaista 23.7. kello 7.00 alkaen maanantaihin 30.7. kello 7.00 saakka. Ainoastaan luvanvarainen huoltoajo ja tontille ajo sallitaan. Sataman alueella Satamakadun pysäköintialue on suljettu maanantaista 23.7. klo 8.00 alkaen maanantaihin 30.7. kello 21.00 asti. Pysäköintikäytössä oleva sataman kärjen hiekkakenttä on suljettuina maanantaista 23.7. kello 8.00 alkaen maanantaihin 30.7. kello 21.00 saakka.

Jalankulku- ja pyöräliikenne toimii pääosin normaalisti lukuun ottamatta Satamakadun vieressä kulkevien kevyen liikenteen väylien sulkemista. Kulkeminen Rantaraitilla on mahdollista koko tapahtuman ajan.

Fortunakuja on suljettu Blomstedtinkadun ja Piippukadun välillä 23.7. kello 10.00:n ja 30.7. kello 17.00:n välisen ajan. Tonteille ajo on sallittu luvan saaneille. Ajo Innovaan tapahtuu Piippukadun kautta.

Pysäköinti Lutakon ja sataman alueella: pysäköintipaikkoja ei alueella ole ralliyleisölle lukuun ottamatta Lutakonaukion alla sijaitsevaa P-Paviljonki 1 -pysäköintihallia, joka on yleisön käytettävissä kapasiteettinsa sallimissa rajoissa. Jyväskylän keskustan pysäköintitalot ja -paikat sijaitsevat lyhyen kävelymatkan päässä. Pysäköinninvalvonta valvoo Lutakon ja sataman aluetta normaalisti ja liikennettä haittaavat, väärin pysäköidyt autot siirretään tarvittaessa alueelta pois pakkosiirroin. Jyväskylän keskustan pysäköintipaikkojen ja -talojen sijainnit on esitetty kartassa osoitteessa http://kartta.jkl.fi/docs/Liikennekartta.pdf.

Taksiasemat: Uno Savolan kadun taksiasema siirtyy rallien ajaksi 23.7.–30.7. Piippukadun kääntöpaikalle. Ralliyleisöä palvelee sen lisäksi läheinen Matkakeskuksen taksiasema, jonne on lyhyt matka ratapihan ylittävää kävelysiltaa pitkin.

Kartta Lutakon alueen liikennejärjestelyistä Neste Rallin 2018 aikana

Harjun erikoiskokeiden sulkuajat, rajoitukset ja liikennejärjestelyt 26.–28.7.

Harjulla ajettavien erikoiskokeiden vuoksi katuja joudutaan sulkemaan keskustan, Mäki-Matin ja Harjun alueilta alkaen torstaina 26.7. kello 10.00 ja päättyen lauantaina 28.7. kello 2.00. Harjun viheralue ja Ihantolantie suljetaan maanantaina 23.7. kello 21.00 ja ne ovat suljettuina sunnuntaihin 29.7 kello 15.00 saakka. Kulku Ihantolantielle sallitaan rallin kulkuluvilla.

Sepänpuiston pysäköintialue on suljettuna 16.7. kello 8.00:n ja 31.7. kello 18.00:n välisen ajan. Pysäköintialueelle jätetään muutamia pysäköintipaikkoja grillin asiakkaille. Pysäköintialue on kokonaan suljettu Kalevan kisojen aikana (19.7.–22.7.) sekä Harjun EK:n aikana (alkaen 25.7. kello 21.00 ja päättyen 28.7. kello 2.00)

Yliopistonkadun pysäköintialue on kokonaan suljettu 16.7. kello 8.00:n ja 31.7. kello 18.00:n välisen ajan.

Harjun erikoiskokeen ajaksi Vaasankatu muutetaan kaksisuuntaiseksi Yliopistonkadun ja Kauppakadun välisellä osuudella. Vaasankadulta poistetaan kadunvarsipysäköinti. Liikenne Voionmaankadun suunnasta ohjataan kulkemaan kevyen liikenteen väylää pitkin. Voionmaankadun suunnasta sallitaan vain henkilöauto- ja linja-autoliikenne. Kauppakadun suunnasta tuleva liikenne kulkee ajoradalla. Kevyt liikenne kulkee Vaasankadulla ainoastaan keskustan puoleisella jalkakäytävällä.

Mäki-Matin asuinalueen kiinteistöille ajo ohjataan Nisulankadulta lähtevän kevyen liikenteen väylän kautta Petäjätielle. Ajaminen on sallittu vain luvan saaneille. Kevyt liikenne suljetulle alueelle kulkee Tanhuantien kohdalla olevan Nisulankadun ylittävän suojatien kautta.

Seuraavat kadut ovat suljettuina liikenteeltä erikoiskokeiden aikana torstaista 26.7. kello 10.00 alkaen lauantaihin 28.7. kello 2.00 saakka:
• Yliopistonkatu 2–26. Vaasankatu ja Kilpisenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu välillä Vaasankatu-Cygnaeuksenkatu.
• Yliopistonkatu 26–28. Kilpisenkadun ja Asemakadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Cygnaeuksenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Gummeruksenkatu. Yliopistonkadun ja Vapaudenkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Kilpisenkatu. Kauppakadun ja Yliopistonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Harjukatu. Yliopistonkadun ja Sepänkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Sepänkatu. Harjukadun ja Rajakadun välinen osuus.
• Sepänkatu. Sammonkadun ja Harjukadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Pitkäkatu 35–39, 38–44. Löylykadun ja Kortesuonkadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.
• Pitkäkatu 45–67. Kortesuonkadun ja Nisulankadun välinen osuus.
• Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Pitkäkadun välinen osuus.
• Kortesuonkatu. Kenttäkadun ja Keskikadun välinen osuus. Tontille ajo sallittu.

Suljetuista kaduista liikenteelle avattuina ovat perjantaina 27.7 kello 00.00–12.00 seuraavat kadut:
• Yliopistonkatu 2–8. Vaasankadun ja Cygnaeuksenkadun välinen osuus. Kadulle päästetään ainoastaan Voionmaankadun suuntaan kulkeva liikenne.
• Cygnaeuksenkatu
• Sepänkatu
• Pitkäkatu
• Kortesuonkatu

Suljettavilla katuosuuksilla pysäköinti on kokonaan kiellettyä 26.–27.7.

Lisäksi Kauppakadun liikennettä joudutaan rajoittamaan Harjun erikoiskokeiden aikana. Kadulla sallitaan tontille ajo sekä huoltoajo. Kauppakadun liikennettä joudutaan rajoittamaan Kilpisenkadun työmaan takia. Kilpisenkatu on muutettu yksisuuntaiseksi Kauppakadun ja Vapaudenkadun väliseltä osalta, minkä vuoksi Kauppakadulla ei ole läpiajomahdollisuutta erikoiskokeiden aikana.

Joukkoliikenne: Harjun erikoiskokeiden aikana suljettavat kadut muuttavat linja-autoreittejä. Erikoiskokeiden aikana käytöstä poistetaan seuraavat linja-autopysäkit: Harjun oppilaitos, Kauppatori 1, 2, 8, 9, 10, 11 ja 12, Keski-Suomen talo, Sepänaukio, Tilausajo 10, Kirjasto 3, Yliopistonkatu 1 ja 2.

Taksit: Erikoiskokeen aikana ei ole normaalista poikkeavia taksiasemia. Harjun erikoiskoetta lähimpänä sijaitseva taksiasema on Lyseonkadulla.

Invalidiajoneuvot ja moottoripyörät: Invalidien ajoneuvoille on varattu pysäköintipaikkoja Sepänkatu 7:n piha-alueelta. Moottoripyöräluvallisille (Biker’s Pass) moottoripyörille on varattu tilaa Harjukadun eteläpäästä.

Kartta Harjun erikoiskokeen liikennejärjestelyistä Neste Rallin 2018 aikana


Lisätietoja:
- liikenteenohjausinsinööri Janne Hölttä, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5122, janne.holtta[at]jkl.fi
- liikenteenohjausinsinööri Heikki Vikki, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 0547, heikki.vikki[at]jkl.fi (poissa 2.–23.7.)
- Lutakko: huoltoparkin päällikkö Mikko Huuska, AKK Sports Oy. p. 040 547 8775, mikko.huuska[at]autourheilu.fi
- Harju: EK-koordinaattori Viivi Setälä, AKK Sports Oy, p. 050 330 5212, viivi.setala[at]autourheilu.fi
- www.nesterallyfinland.fi

13.7.2018Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje