Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Metsämielikävely kehittää hyvinvointia tukevia taitoja

Jyväskylässä järjestettävä Metsämielikävely kehittää hyvinvointia tukevia taitoja

Metsässä oleminen edistää terveyttä monin tavoin. Lähde siis mukaan Metsämielikävelylle torstaina 2.8. klo 18 Harjun maisemiin. Kävelylle lähdetään Harjun Vesilinnalta ja kävelyn vetäjänä toimii metsämieliohjaaja ja eräopas Sini Malminiemi.

Sirpa Arvosen kehittämä Metsämieli -menetelmä yhdistää tutkitut, luonnosta itsestään latautuvat terveysvaikutukset tietoisesti tehtyihin mielen harjoitteisiin. Harjoitteiden avulla kehitetään oman mielen sisällä hyvinvointia tukevia taitoja.

– Jo pelkkä luonnossa liikkuminen tukee hyvinvointia, mutta Metsämieli -harjoitteet voivat osaltaan voimistaa koettua terveysvaikutusta ja tehdä luontoliikkumisesta säännöllistä. Tavoitteena on siis hyvinvointi- ja mielentaitojen kehittäminen, hyvinvoinnin vahvistaminen sekä elämän laadun parantaminen itsetuntemuksen kehittymisen ja luontoliikkumisen kautta, Malminiemi kertoo.

Metsämieli rentouttaa ja virkistää

Jokainen meistä on itse oman hyvinvointinsa paras asiantuntija. Omien aistimusten, havaintojen ja tunteiden tunnistaminen lisää itsetuntemusta ja kehittää hyvinvointitaitoja.

– Metsämieli -harjoitteet ovat rentoutumista ja virkistymistä sekä itsetuntemusta ja ajattelutaitoja kehittäviä mielenharjoitteita, Malminiemi sanoo.

Hyvä itsetuntemus auttaa elämään antoisaa elämää myös surun tai vaikeuksien keskellä. Metsämieliharjoituksia olisikin hyvä tehdä säännöllisesti, sillä oman minän tuntemus ja mielentaitojen harjoittelu on koko elämän mittainen prosessi.

– Metsämieli -kävelyyn kannattaa osallistua, jos luonnon terveysvaikutukset ja oman hyvinvoinnin ylläpitäminen tai mielentaitojen kehittäminen yhtään kiinnostavat. Vähintäänkin kannattaa tulla tutustumaan ja kerran kokeilemaan, Malminiemi kehottaa.

Harjulla järjestettävälle Metsämieli -kävelylle kannattaa varata sään mukainen varustus. Kävely on ilmainen, eikä sille tarvitse ilmoittautua erikseen. Kuljetut reitit eivät ole esteettömiä.

Lisätietoa Metsämielikävelystä sekä muista tulevista Kehä Vihreän teemakävelyistä löydät osoitteesta jyvaskyla.fi/kehavihrea tai facebook.com/kehavihrea/

30.7.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje