Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusyhtiön valmistelu jatkuu Monetra Oy:n kanssa

Jyväskylän kaupungin ja Keski-Suomen sairaanhoitopiirin talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskusyhtiön valmistelu jatkuu Monetra Oy:n kanssa

Jyväskylän kaupungin konsernijaosto päätti 8.8.2018 pitämässään kokouksessa, että Jyväskylän kaupunki lähtee mukaan talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja tuottavan alueyhtiön Monetra Keski-Suomi Oy:n sekä Monetra-konsernin emoyhtiö omistajaksi ja asiakkaaksi.

Asiaa on Keski-Suomessa valmisteltu keväästä 2017 asti yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin ja maakuntavalmistelun kanssa. Viime vuoden aikana kartoitettiin eri vaihtoehtoja ja helmikuussa 2018 kaupunginhallitus päätti, että valmistelua jatketaan Monetra Oy:n kanssa tähdäten yhteisen palvelukeskusyhtiön perustamiseen ja palvelutuotannon siirtämiseen yhtiölle.

Valmistelu on edennyt suunnitelman mukaisesti. Konsernijaosto esittää 13.8. kokoontuvalle hallitukselle ja edelleen valtuustolle osakkaiden hankintaan varatun määrärahan korottamista sekä Talouskeskus-liikelaitoksen lakkauttamista sen toimintojen ja henkilöstön siirtyessä yhtiöön.

Alueyhtiöiden tehtävänä palvelutuotanto

Monetra Oy:stä muodostetaan konsernirakenne, johon kuuluu emoyhtiö Monetra Oy ja alkuvaiheessa neljä alueyhtiötä: Monetra Keski-Suomi Oy, Monetra Oulu Oy, Monetra Pirkanmaa Oy ja Monetra Pohjois-Savo Oy. Emoyhtiön tehtävänä on muun muassa konsernin strateginen suunnittelu, konserniohjaus ja koko Monetra-konsernin toiminnan yhteinen kehittäminen. Alueyhtiöiden tehtävänä on varsinainen palvelutuotanto ja sen kehittäminen.

Suunnitelman mukaan Monetra Keski-Suomi Oy:n omistajia ovat ensivaiheessa Monetra Oy (emo) 51 %, Jyväskylän kaupunki 31 % ja Keski-Suomen sairaanhoitopiiri 18 %, jonka osakkeet siirtyvät maakunta- ja sote-uudistuksen toteutuessa maakunnalle. Palvelusopimus Monetra Keski-Suomi Oy:n kanssa on tarkoitus solmia vuoden 2018 aikana. Alueyhtiön on tarkoitus aloittaa palvelutuotanto 1.1.2019. Myöhemmässä vaiheessa Keski-Suomen muilla kunnilla on mahdollisuus tulla mukaan käyttämään yhtiön palveluja omistaja-asiakkaana niin halutessaan.

Yhtiö tuottaa hyötyjä turvaamalla palvelutason

Jyväskylän kaupungilta yhtiöön siirtyy talous- ja henkilöstöhallinnon peruspalvelujen tuotanto kuten laskutus, kirjanpito, maksuliikenne ja palkanlaskenta. Siirtyvien tehtävien myötä yhtiön palvelukseen siirtyy Talouskeskus-liikelaitoksen koko henkilöstö.

Keskeisenä perusteluna Monetra-yhteistyölle on tulevien vuosien talous- ja henkilöstöhallinnon palvelujen kehittämisen varmistaminen osana isompaa alan konsernia. Selvitys ja aiempi yhteistyö Monetra Oy:n kanssa vahvistaa käsitystä siitä, että yhtiön tavoitteet ja toimintakulttuuri mahdollistavat hyvän yhteistyön ja tukevat asiakasorganisaatioiden tavoitetta kustannustehokkaan talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden järjestämisessä. Keski-Suomen toimijoiden (Jyväskylä, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, tuleva Keski-Suomen maakunta) talous- ja henkilöstöhallinnon palveluiden volyymien pohjalta yhtiöstä muodostuu maakunnallisesti ja muihin alan yrityksiin verraten keskisuuri yhtiö. Lisäksi Tampereen (Pirkanmaa) ja Kuopion (Pohjois-Savo) ja Oulun (Pohjois-Pohjanmaa) kumppanuudet tukevat Jyväskylän kaupungin mukanaoloa samassa konsortiossa.

Lisätietoja:
Ari Hirvensalo talousjohtaja, Jyväskylän kaupunki
p. 050 526 0443, ari.hirvensalo[at]jkl.fi

Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja, Jyväskylän kaupunki
p. 040 7618 760 , arja.aroheina[at]jkl.fi

9.8.2018Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje