Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Lasten Lysti kutsuu jyväskyläläiset perheet juhlimaan kymppisynttäreitä

Lasten Lysti kutsuu jyväskyläläiset perheet juhlimaan kymppisynttäreitä

Lasten Lystin syksy polkaistaan käyntiin elokuussa Synttäripiknikillä Lounaispuistossa ja päätetään lapsiperheiden uuden vuoden juhlaan Kirkkopuiston Paraatiaukiolle. Tällä välillä lasten kulttuurisyksy täyttyy lystikkäistä hetkistä niin musiikin, tanssin, teatterin, lastentapahtumien kuin muidenkin puuhien parissa. Juhlavuoden kunniaksi tarjolla on poikkeuksellisen paljon maksuttomia Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelujen järjestämiä koko perheen tilaisuuksia, joihin pitää ainoastaan muistaa ilmoittautua etukäteen. Osa tapahtumista on jo varattu loppuun.

Lasten Lystin kymppisynttärit avataan Lounaispuistossa 16.8.

Jyväskylän suurimmat kymppisynttärit alkavat Lounaispuistossa torstaina 16.8. kun Lasten Lysti -tapahtuman ensimmäistä vuosikymmentä juhlitaan ilmaisen synttäripiknikin merkeissä. Synttärit avataan kymppivuotiaalle sopivin juhlamenoin klo 17 ja juhlatunnelma huipentuu klo 18 alkavaan lastenmusiikkiorkesteri Orffien konserttiin. Mukaan kannattaa pakata joko omat eväät tai voi tukea Jyväskylän taitoluisteluseuran toimintaa ostamalla ne Blue Diamondsin puffetista. Tapahtumassa ovat myös mukana TaidePiiLO, Taika-Petteri ja Jakke Jääkarhu, Off/Balance -tanssiryhmän Matolainen-teoksen Pupu ja Kana, MLL Jyväskylä, SkillD Companyn tanssijat ja Santtu-tonttu ystävineen.

Synttärihulinaa Paviljongissa 1.9.

Lasten Lystin virallisia 10-vuotisjuhlia vietetään Paviljongissa lauantaina 1.9. Ohjelmassa on monenlaista puuhaa, jonka merkeissä lapset pääsevät mm. testaamaan taitojaan Jyväskylän Parkour Akatemian ja Sirkuskoulun temppuradalla tai askartelemaan TaidePiiLOn taideteltassa. Synttärijuhlan kruunaa Satu Sopasen ja Tuttiorkesterin 30-vuotisjuhlavuoden konsertti. Juhlahumussa ovat mukana myös Jyväskylän Paviljonki ja Keskimaa.

Juhlasyksyn kunniaksi uudistuu myös aiemmilta vuosilta tuttu Loistodisco. Flowers of Life -kollektiivi loihtii näyttävät puitteet 29.9. Paviljongin A-halliin, jossa on tarjolla synttäreihin sopivaa meininkiä: musiikkia, tanssia, kisailua ja hohtavia UV-valoja. Tapahtumaan ovat erityisen tervetulleita kaikki Jyväskylän kymmenvuotiaat juhlimaan perheensä kanssa kuluvan vuoden synttäreitään yhdessä Lasten Lystin kanssa. Loistodisco toteutetaan yhteistyössä Valon kaupungin kanssa.

Loppuvuoden lystinpidossa mukana klovni Dodo ja VauvaTUUTTi

Marraskuussa Lasten Lystin juhlakonsertissa jatketaan valtakunnallista Nenäpäivän tunnelmointia vielä lauantaina 10.11., kun Jyväskylän Yliopiston juhlasalissa esiintyy klovni Dodo Lastenmusiikkiorkesteri Loiskiksen säestyksellä. Ennen konserttia pääsee tutustumaan Nenäpäivän paikallisesti Jyväskylässä toimiviin järjestöihin.

VauvaTUUTTi kutsuu heti joulukuun alussa 2.12. vauvaperheet Jyväskylän kaupunginteatterin lämpiöön. Silloin voi sukeltaa valloittavaan taidemaailmaan tutkimaan värien, muotojen, äänien, satujen ja liikkeen ihmeitä. Tapahtuman järjestävät TaidePiiLO taaperoille ry, Jyväskylän kaupunginteatteri ja kulttuuripalvelut.

Liput tilaisuuksiin kannattaan varata tai ostaa ennakkoon, koska paikkoja on rajoitetusti. Vapaa pääsyisiin tilaisuuksiin on pakollinen ennakkoilmoittautuminen. Lasten Lystin syksyn ohjelma ja tiedot lipuista, lipunmyyntipaikoista ja ennakkoilmoittautumisista: www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/lapset.

Lisätietoja tapahtumista Lasten Lystin facebook-sivuilta: https://www.facebook.com/lastenlysti

Kuvia Lasten Lystin esiintyjistä tiedotuskäyttöön: https://bit.ly/2vPxXJK

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Suvi Lindell-Mäkelä, p. 014 266 4043,suvi.lindell-makela(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/lapset.

9.8.2018Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje