Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupunginteatterin syksy täynnä uutuuksia ja uusia kasvoja

Jyväskylän kaupunginteatterin syksy täynnä uutuuksia ja uusia kasvoja

Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön syyskauden avaa Hair-musikaali. Suureenkin seikkailunälkään on tarjolla koko perheen Merten Gorilla ja parhaaseen pikkujouluaikaan ensi-iltansa saa Päivänsäteet-komedia. Pienen näyttämön Hetkiä 1918 avaa tuntoja sisällissodan ympäriltä ja Kovaa kyytiä -monologiesitys sukeltaa räväkästi omaishoitaja Lyyli Kiisselin elämään. Lämpiössä perheen pienimmille on tarjolla musiikkipitoinen Oi ihana Panama -satunäytelmä. Ohjelmistossa jatkaa yläkouluissa kiertävä ja myös pienellä näyttämöllä esitettävä Luuseri-monologi. Syyskaudella näyttämöllä nähdään vierailijoiden lisäksi neljä uutta näyttelijäkiinnitystä: Eino Heiskanen, Pekka Hiltunen, Hegy Tuusvuori ja Tytti Vänskä. Kapellimestarin puikkoihin astuu syyskuussa Lasse Hirven vuoden mittaisen opintovapaan ajaksi Jari Puhakka. Uutena valosuunnittelijana on elokuussa aloittanut Antti Silvennoinen.

Teatterin uudet kiinnitykset esittäytyvät

Näyttelijä Eino Heiskanen on valmistunut teatteritaiteen maisteriksi Taideyliopistosta vuonna 2016. Heiskanen on urallaan ehtinyt näytellä elokuvissa, tv-sarjoissa ja teattereissa, mm. Ryhmäteatterissa ja Kuopion kaupunginteatterissa. Vapaa-ajallaan Heiskanen matkustelee ja urheilee juosten, polkien tai kuntosalilla hikoille. Kiinnostuksen kohteina ovat myös autot ja tietotekniikka.

Näyttelijä Pekka Hiltunen valmistui tanssijaksi Turun Konservatorion tanssilinjalta 2008. Hän on tanssinut Aurinkobaletissa sekä näytellyt ja laulanut useissa produktioissa Helsingin, Turun ja Seinäjoen kaupunginteatterissa sekä Samppalinnan kesäteatterissa. Hiltusen harrastuksiin kuuluu mm. kuntoilu, kitaran soitto ja säveltäminen. Jyväskylän kaupunginteatteriin kiinnitetty Hiltunen aloittaa työnsä Hair-musikaalissa Bergerin roolissa.

Näyttelijä Hegy Tuusvuori valmistui Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelmasta teatteritaiteen maisteriksi keväällä 2017, jonka jälkeen hän on ollut kiinnityksellä Kajaanin kaupunginteatterissa. Työharjoittelunsa hän suoritti Seinäjoen kaupunginteatterissa. Tuusvuori on ollut perustamassa vapaata teatteriryhmä Suvinäyttämöä, Tarinateatteri Vox:ia ja työllistänyt itseään omilla teksteillään muun muassa Postimuseon tilauksesta. Tuusvuoren harrastaa lenkkeilyä, maalausta, avantouintia ja pikkuautoilla leikkimistä.

Näyttelijä Tytti Vänskä on toiminut esiintyvien taiteiden kentällä koko elämänsä. Hän valmistui näyttelijäksi Turun Taideakatemian musiikkiteatterilinjalta ja ollut siitä lähtien kiinnityksellä Kouvolan Teatterissa ja Jyväskylän kaupunginteatterissa. Näyttelijänä Vänskä on esiintynyt yli 80 ammattiproduktiossa. Monipuolisuudesta kertovat myös työt muusikkona, ohjaajana ja käsikirjoittajana. Vapaaehtoistyöt, järjestö- ja luottamustoimet ovat tarjonneet mahdollisuuksia nähdä erilaisia elämänkohtaloita niin Suomessa kuin maailmalla. Tällä hetkellä Tytti Vänskä viimeistelee taidekasvatuksen maisteriopintoja Jyväskylän Yliopistoon.

Kapellimestari Jari Puhakka on monelle tuttu jo tv:stä mm. Bumtsibumin kapellimestarina sekä Tuttu Juttu Shown pianistina. Lisäksi hän on soittanut monien tähtiartistien, kuten Kirkan ja Paula Koivuniemen, bändeissä sekä sovittanut ja tuottanut lukuisia äänilevyjä. Onpa Puhakka edustanut Suomea Euroviisuissakin. Linnanmäellä ilottelevan Uuden Iloisen Teatterin orkesteria Puhakka luotsasi 1995-2007. Hair-musikaalin laulut ovat Puhakalle tuttuja jo lapsuudesta, sillä kodin hyllystä löytyi Hair-vinyyli. Harrastuksista löytyy moottoripyörämatkailua, tennistä ja elokuvia.

Valosuunnittelija Antti Silvennoinen on työskennellyt aiemmin Helsingin musiikkitalossa valaistusmestarina ja valosuunnittelijana. Hän oli suunnittelemassa ja käynnistämässä musiikkitalon toimintaa vuodesta 2011 alkaen. Hän on aiemmin työskennellyt Savonlinnan Oopperajuhlilla, Yleisradiolla TV:n puolella ja monen pienemmän teatteri ja tanssiryhmän kanssa. Osaamista on kertynyt monista eri tapahtumista valon, äänen sekä tuotannon parissa. Silvennoisella on ylempi korkeakoulututkinto Tampereen ammattikorkeakoulusta. Viimeisin valaistussuunnittelutyö oli ooppera Gustav Wasa (2018) joka tehtiin yhteistyössä Helsingin barokkiorkesterin ja musiikkitalon kanssa.

Syyskauden 2018 ensi-illat

Suuri näyttämö:

  • Hair-musikaali 8.9. klo 19 ohjaus Sini Pesonen (vier.)
  • Merten Gorilla 22.9. klo 15 ohjaus Perttu Leinonen (vier.)
  • Päivänsäteet 17.11. klo 19 ohjaus Snoopi Siren (vier.)

Pieni näyttämö:

  • Hetkiä 1918 30.8. klo 19 ohjaus Hilkka Hyttinen
  • Kovaa kyytiä 21.9. klo 19 ohjaus Anneli Karppinen

Yleisölämpiö:

  • Oi ihana Panama 25.10. klo 10 ohjaus Tytti Vänskä

lisätietoja:
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi p. 040 556 9810
viestintä- ja tuotantokoordinaattori Outi Kasanen p. 050 340 7293

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri
kuvat: http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki

16.8.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje