Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kehä Vihreän teemakävelyt tarjoilevat arkkitehtuuria ja voimaa vanhuuteen

Kehä Vihreän teemakävelyt tarjoilevat arkkitehtuuria ja voimaa vanhuuteen

Tule mukaan Alvar Aalto -viikon aikana järjestettäville Kehä Vihreän teemakävelyille. Tiistaina 28.8. klo 18 järjestettävällä arkkitehtuurikävelyllä on mahdollista tutustua Kehä Vihreän varrella sijaitseviin rakennetun ympäristön helmiin. Kävelylle lähdetään Jaroslavlin aukiolta Viitaniemestä.

Torstaina 30.8. klo 10 järjestetään ikäihmisille suunnattu kävelytapahtuma Viitaniemen penkein varustetulla reitillä. Reitin varrella sijaitsevilla pisteillä on mahdollista osallistua jumppaan tai päästä riksapyörän kyytiin. Kävelylle lähdetään Viitaniementien kääntöpaikan pohjoispäästä. Menossa mukana myös kulttuuri-, liikunta- ja ympäristöluotseja, joita saa halutessaan seuraksi reittiä kulkemaan. Tapahtumassa ovat mukana myös JAPA ry sekä Voimaa vanhuuteen tutuksi ja tavaksi –hanke. Kaikki kävelyt ovat ilmaisia, eikä niihin tarvitse ilmoittautua erikseen.

Kehä Vihreä kannustaa aktiivisuuteen

Kehä Vihreää, eli kaupungin viheralueista muodostuvaa puistokokonaisuutta kehitetään elvyttävänä, elämyksellisenä sekä virkistävänä kokonaisuutena, joka tarjoaa liikuntamahdollisuuksia, taidetta sekä erilaisia tapahtumia. Lutakon ulkokuntosali avattiin keväällä ja uusia aktiviteetteja on suunnitteilla myös muualle Kehä Vihreän varrelle. Tällä hetkellä työn alla on myös Kehä Vihreän opaste- ja taidekonseptit.

– Erityisesti Sepänaukion ja Eeronkadun välistä aluetta on elävöitetty taiteella. Viime vuonna toteutui lasten tekemänä laaja yhteisötaideteos, tänä vuonna on luvassa katutaidetta ja taidepenkki, sanoo maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupungilta.

Kehä Vihreä ideoi ja kokeilee rohkeasti uutta kaupunkiaktivismia tukien. Tavoitteena on saada innokkaita asukkaita mukaan sekä kehittämään että toteuttamaan uusia ideoita. Tällä hetkellä kuntalaisten on mahdollista liittyä esimerkiksi Kehä Vihreän kehittäjäryhmään Facebookissa.

– Kehitämme Kehä Vihreää houkuttelevana tapahtumapaikkana, joka mahdollistaisi myös kuntalaisten omien tapahtumien tai tempausten järjestämisen, ja tukisi näin yhteisöllisyyttä luoden samalla kohtaamisia. Otamme mielellämme vastaan uusia kehitysideoita asukkailta. Vallinkoski sanoo.

Alvar Aalto viikon lisäksi Kehä Vihreä on mukana myös syyskuun lopulla järjestettävässä Valon kaupunki –tapahtumassa. Tuolloin Kehä Vihreällä järjestetään kävely, jonka aikana ihastellaan valotaidetta ja nautitaan kuoromusiikista sekä tanssiesityksestä.

Lisätietoa Kehä Vihreästä ja sen tapahtumista: www.jyvaskyla.fi/kaavoitus/kehavihrea

22.8.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje