Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Lapset suunnittelivat piirroskuvituksen Jyväskylä-Laukaa -välin Linkki-linja 41:n autoon

Lapset suunnittelivat piirroskuvituksen Jyväskylä-Laukaa -välin Linkki-linja 41:n autoon

Laukaassa ja Jyväskylässä on 20.8. alkaneesta viikosta lähtien saattanut bongata iloisin piirroskuvin varustetun paikallisliikenteen Linkki-linja-auton. Vihreän Linkin lisäkuvituksena on satuhahmoja ja söpöjä eläimiä, kuten Supermies ja panda. Myös kestävän liikkumisen teemoja on piirroksissa hyödynnetty. Muun muassa Linkin takaosan paripyörien kohdat on kuvitettu reippain pyöräilijähahmoin.

Uniikit autonkylkimainokset ovat Jyväskylän seudun koululaisten Linkille ideoimia. Kuvat syntyivät keväällä 2018 järjestetyssä ala- ja yläkoululaisten Toukofest-tapahtumassa. Linkin Toukofest-toimintapisteellä saattoi laatia oman suunnitelman siitä, miltä lapsia ja nuoria paikallisliikenteen käyttöön houkuttelevien linja-auton kylkimainosten pitäisi näyttää. Joukosta valittiin idearikkaimmat ehdotukset ja ne palkittiin matkakortti- ja tuotepalkinnoilla.

Hauskoja ideoita syntyi suunnittelukisassa niin paljon, että lopulliseen toteutukseen päätettiin yhdistää kuuden eri tekijän kuvituksia. Mainoskuvien laadintaan osallistuneiden lasten etunimet näkyvät Linkin takaosassa kuljettajan puoleisella sivulla. Kuvien muokkaamisesta ja sovittamisesta paikoilleen vastasi jyväskyläläinen mainostoimisto Rotia.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, Jyväskylän seudun joukkoliikenne, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

24.8.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje