Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kulttuurisuunnistus sunnuntaina 2.9. avaa uusia ovia

Jyväskylän kulttuurisuunnistus sunnuntaina 2.9. avaa uusia ovia

Jyväskylän kulttuurisuunnistus avaa ovia Jyväskylän kulttuurisyksyyn sunnuntaina 2.9. klo 12–16 eri puolilla kaupunkia. Osallistuakseen ei tarvitse osata korkeuskäyriä tai karttamerkkejä - avoin mieli ja rohkeus uutta kohtaan riittävät. Tapahtuman avaus ja alkulämmittely ovat Jyväskylän kaupunginteatterin terassilla tai sateen sattuessa sisätiloissa klo 12. Kaikki mukana olevat rastit ovat maksuttomia ja avoinna vähintään suunnistuksen ajan klo 12–16. Ohjelma verkossa: https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/suunnistus.

14 kohdetta, mukana monta uutta

Uusia rastikohteita ovat tänä vuonna Alonen Design Laukaantien varressa, Lutakon Leidi, Kankaalle avattu uusi Piippurannan klubi sekä viime kesänä avattu Sataman ulkokuntosali, jossa Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut pitävät kuntokatsastuspistettä suunnistajille. Viime vuonna suuren suosion saanut The Local Culture Hostel & Café on jälleen mukana kulttuurisuunnistuksessa, kuten myös Jyväskylän kaupunginteatteri, Jyväskylä sinfonia, Alvar Aalto –museo, Jyväskylän taidemuseo, Suomen käsityön museo, Jyväskylän yliopiston tiedemuseo, Kuokkalan kirkko ja Jyväskylän kaupungintalo.

Leimoja ja rastikysymyksiä

Rasteilla ohjelma vaihtelee ohjatusta toiminnasta omatoimiseen tutustumiseen. Tapahtumapäivän Keskisuomalaisesta saat rastitiedot, ohjelman, valikoituja reittiehdotuksia sekä tietenkin suunnistuskortin. Suunnistuskortilta löytyvät rastikysymykset. Lehtiä on saatavilla kaikilla rasteilla rajoitettu määrä. Kun kortin leimaa vähintään kolmella rastilla ja vastaa kysymyksiin, on mukana arvonnassa, jossa voi voittaa kulttuuri- ja liikunta-aiheisia palkintoja. Täytetyn kupongin voi jättää mille rastille tahansa. Varaudu säähän ja ulkoreippailuun sopivilla varusteilla. Suunnistuksen hengen mukaisesti rastivälit suositellaan liikkumaan lihasvoimin. Vauhdilla ei ole väliä, kunhan muistaa nauttia matkasta.

Tapahtuma sopii niin kokeneelle ja huippukuntoiselle kulttuurisuunnistajalle kuin liikunnan ja kulttuurin iloa etsivälle untuvikolle. Suunnista kohti syyskauden maksutonta avaustapahtumaa! Ohjelma verkossa: https://www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/suunnistus.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki,
- kulttuurituottaja Suvi Lindell-Mäkelä, p. 014 266 4043, suvi.lindell-makela(at)jkl.fi
- viestintäpäällikkö Antti Laukkarinen, p. 014 266 4011, antti.laukkarinen(at)jkl.fi

P.S. Lisähaastetta Aalto-kohteista

Lisää haastetta reitille saa, kun tutustuu samana päivänä klo 11.30 – 17.00. järjestettävän Aalto Open House –tapahtuman kohteisiin. Tapahtumassa pääsee kurkistamaan kuudessa Aalto-kohteessa sijaitsevaan kotiin ja asuntoon. Kohteet eivät ole rastikohteita, mutta tarjoavat hyvän lisän päivän reippailuun ja kulttuuriannokseen! Lisätietoja: https://www.alvaraalto.fi/tapahtuma/aalto-open-house-jyvaskylassa/

27.8.2018Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje