Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Varhaiskasvatuksen kerhoissa vielä vapaita paikkoja

Varhaiskasvatuksen kerhoissa vielä vapaita paikkoja

Kaipaatko 2-5-vuotiaalle lapselle monipuolista ohjattua toimintaa saman ikäisten lasten kanssa? Jyväskylän varhaiskasvatuksen elokuun alussa käynnistyneistä kerhoista ja perhekerhoista löytyy vielä vapaita paikkoja. Kerhopaikkaa haetaan osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Paikat täytetään hakemusten saapumisjärjestyksessä ja kerhossa olevien vapaiden paikkojen mukaisesti.

Varhaiskasvatuksen kerhot, perhekerhot, perhekahvilat ja perhepuistot ovat osa varhaiskasvatusta ja hyvä vaihtoehto 2-5-vuotiaille lapsille, jotka eivät tarvitse hoitoa kokopäiväisesti. Kerhotoiminta sopii hyvin myös kotona hoidettaville lapsille, joille halutaan säännöllistä ryhmätoimintaa. Alle 3-vuotiaille suunnattujen kerhojen toiminta tukee ja kehittää lasten leikki- ja vuorovaikutustaitoja, auttaa kaverisuhteiden luomisessa ja vahvistaa pienen lapsen motorisia taitoja. Yli 3-vuotiaille suunnatuissa liikunta- ja luontokerhoissa opetellaan perusliikuntataitoja ja tutustutaan luontoon. Liikunta- ja luontokerhoissa kerhoaika vietetään pääsääntöisesti ulkona luonnossa alueiden lähiliikuntapaikkoja ja metsiä hyödyntäen.

Kerhot kokoontuvat aamu- tai iltapäivisin ja kerhokerran kesto on 3,5 tuntia. Kerhopäivään sisältyy lämmin ateria tai välipala. Liikunta- ja luontokerhossa myös välipala nautitaan ulkona luonnossa. Kaksi kertaa viikossa kokoontuvan kerhon kuukausimaksu on 44 euroa ja kerran viikossa kokoontuvan kerhon 22 euroa kuukaudessa. Perhekerhon maksu on 6 euroa / kerhokerta riippumatta perheen koosta. Kerhomaksu peritään kiinteänä kuukausimaksuna eikä poissaoloja hyvitetä. Kerhoihin osallistuminen ei vaikuta kotihoidon tukeen.

Jokaiselle kerholapselle tehdään yksilöllinen varhaiskasvatussuunnitelma yhdessä perheen kanssa. Perhekerhot kokoontuvat kerran viikossa ja niissä lapsi saa kokemusta lapsiryhmässä toimimisesta yhdessä vanhemman kanssa. Perhekahvilat ovat kaikille avoimia ja ne ovat hyviä kohtaamispaikkoja oman asuinalueen muiden perheiden kanssa.

Kerhojen sijainnit ja tarkemmat kokoontumisaikataulut löytyvät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/paivahoito/kerhot.

Lisätietoja:
päiväkodinjohtaja Taina Rikama-Koskinen, Vesangan ja Kuohun päiväkodit, puh. 014 266 3324
varhaiskasvatuksen palveluohjaus, puh. 014 266 3100

29.8.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje