Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupungin pääkirjaston uusi lehtialue ja palvelupiste asiakkaiden käyttöön keskiviikkona 5.9.

Jyväskylän kaupungin pääkirjaston uusi lehtialue ja palvelupiste asiakkaiden käyttöön keskiviikkona 5.9.2018

Pääkirjaston muutostöiden ensimmäisessä vaiheessa uusittu lehtialue ja palvelupiste avataan asiakkaille keskiviikkona 5.9. talon pääaulassa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs).

Keskiviikosta lähtien asiakkaita palvellaan 1. kerroksen palvelupisteessä, jossa voi kysyä neuvoa, hankkia kirjastokortin ja suorittaa kirjastomaksuja. 2. kerroksen lainaustiski poistuu tuolloin käytöstä. Palvelupisteessä on myös palautus- ja lainausautomaatti.

Vapaudenkadun sisäänkäynti avataan asiakkaille maanantaina 3.9. Ovet avataan aamuisin kello 8.00. Vapaudenkadun sisäänkäynnin yhteydessä oleva lainojen palautusluukku on asiakkaiden käytössä maanantaista lähtien. Myös kahvila Novelli on auki.

Muutostyöt etenevät vanhaan lehtilukusaliin ja 3. kerrokseen

Maanantaina 3.9. käynnistyy muutostöiden toinen vaihe, jolloin vanha lehtilukusali muokataan uutuuksien alueeksi. Muutostyöt alkavat myös pääkirjaston 3. kerroksessa: ryhmätyötilat kunnostetaan ja maakuntakokoelmahuoneesta tehdään hiljaisen työskentelyn tila. Tilojen akustiikkaa korjataan ja kalustus uusitaan ergonomiseksi. Asiakkaat pääsevät uusittuihin tiloihin lokakuun lopussa.

Lokakuun puolivälissä muutostöissä siirrytään 3. kerroksen toiseen päähän, musiikkiosastolle ja hiljaisen kohtaamisen alueelle, johon tulee istuinryhmiä ja työtilakuutioita. Musiikkiosaston muutokset tulevat olemaan niin laajoja, että osaston palveluihin tulee käyttökatko. Työt valmistuvat marraskuun lopussa.

Talossa tehdään muutoksia myös sprinklerijärjestelmään. Tästä johtuen kirjastoalueita tullaan tilapäisesti sulkemaan pois asiakaskäytöstä. Näistä tiedotetaan hyvissä ajoin muutostöiden edistyessä.

Lisätietoja:
Seija Laitinen-Kuisma, kirjastotoimenjohtaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4093, seija.laitinen-kuisma[at]jkl.fi
Lea Hassinen, osastosihteeri, lainauspalvelut, Jyväskylän kaupunginkirjasto, p. 014 266 4101, lea.hassinen[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto

31.8.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje