Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut etsii uusia vapaaehtoisia mukaan liikuntaluotsitoimintaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut etsii uusia vapaaehtoisia mukaan liikuntaluotsitoimintaan

Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelut etsii uusia liikuntaluotseja mukaan toimintaansa. Liikuntaluotsit ovat Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen sekä vapaaehtoistoiminnan palvelut Vaparin kouluttamia vapaaehtoisia, jotka toimivat liikuntakavereina sellaista tarvitseville. Liikuntakaveria kaipaavat ihmiset tulevat eri ikäryhmistä sekä erilaisista liikuntataustoista. Liikuntaluotsin pyytäminen on maksutonta kuntalaisille.

Liikuntaluotseiksi haluaville järjestetään koulutuksia, jotka antavat valmiudet toimia tukijana ja kannustajana omatoimisessa liikkumisessa tai liikunnan harrastamisessa. Liikuntaluotsia voi pyytää kaveriksi hyvin monenlaisiin liikunta-aktiviteetteihin, kuten kävelylle, kuntosalille tai hiihtolenkille. Luotsilta ei vaadita minkäänlaista aiempaa koulutusta eli vain kiinnostus liikkumiseen ja vapaaehtoistoimintaan riittää. Toimintaan sitoudutaan vapaaehtoisena omien aikataulujen mukaisesti ja luotsattavia voi ottaa silloin kuin itselle sopii.

Syksyllä 2018 järjestetään kaksi liikuntaluotsikoulutusta:

  • Tiistaina 18.9. klo 16.30 - 20.30 Kansalaistoiminnankeskus Matara
  • Keskiviikkona 31.10. klo 14-18 Korpilahden päiväkeskus

Liikuntaluotsitoiminta on ollut käynnissä jo vuodesta 2014 lähtien ja vuosien saatossa yli 2000 ihmistä on saanut luotsin avulla liikuntasuorituksen. Liikunta edistää ihmisen terveyttä ja hyvinvointia, ja jokaisella jyväskyläläisellä tulisi olla mahdollisuus liikunnan harrastamiseen. Joillekin liikkuminen tai liikunnan harrastaminen ei ole mahdollista omatoimisesti ja tällöin avuksi voi pyyttä liikuntaluotsia. Kysyntää luotseille on jo pitkään ollut enemmän kuin tarjontaa, eli lähde rohkeasti mukaan iloiseen joukkoomme!

Lisätietoja ja ilmoittautuminen koulutukseen:
liikuntaluotsi[a]jkl.fi
Liikuntaluotsikoordinaattori: Tiina Kurittu p. 014 266 3144, tiina.kurittu[a]jkl.fi
https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/info/liikuntaluotsi

3.9.2018Jenna Koistinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje