Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Tekstiviestillä muistutetaan vastaanotolle valmistautumisesta Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveysasemilla

Tekstiviestillä muistutetaan vastaanotolle valmistautumisesta Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveysasemilla

Lääkärin tai hoitajan vastaanotolle varatusta ajasta on halutessaan saanut muistutuksen tekstiviestillä jo vuosien ajan Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa (Jyte). Muistutusviesti kilahtaa asiakkaan puhelimeen pari päivää ennen varattua aikaa. Syyskuun alusta alkaen tekstiviestissä on myös linkki sairauskohtaisiin valmistautumisohjeisiin, jotka on hyvä huomioida ennen tulevaa vastaanottoa.

– Pitkäaikaissairaan potilaan on tärkeää tuoda vastaanotolle seurantatietoa sairauden hoitoon liittyen. Tällä hetkellä potilaiden kotona keräämissä tiedoissa voi olla hyvinkin paljon puutteita, mikä voi hankaloittaa kullekin potilaalle parhaan hoidon löytymistä, kertoo kehittäjäsairaanhoitaja Johanna Pekkilä Jytestä.

Terveysasemilla otetaan käyttöön myös kaikille potilaille suunnattu muistilista, jonka voi halutessaan tulostaa ja täyttää ennen vastaanottoa. Lomake helpottaa asiointia vastaanotolla, kun omaan terveydentilaan liittyviä huomioita on koottu yhteen jo etukäteen. Lyhyellä lomakkeella kysytään tarkemmin esimerkiksi oireista ja käytössä olevista lääkkeistä.

– On harmillista, jos vastaanottokäynnin jälkeen potilaalle jää olo, että jotakin tärkeää jäi kertomatta. Lyhyellekin vastaanottoajalle kannattaa valmistautua, niin käynnistä saa itselleen parhaan mahdollisen hyödyn, kannustaa Pekkilä.

Tekstiviestimuistutus lähetetään automaattisesti kaikille potilaille, joille varattuun vastaanottoon on aikaa vähintään 2 vuorokautta. Viestin lähettäminen edellyttää, että potilas on antanut etukäteen luvan tekstiviestimuistutuksen käyttöön.

Potilaan muistilista ja ohjeet vastaanotolle valmistautumiseen (linkki verkkosivuille)

Lisätietoja: Johanna Pekkilä, kehittäjäsairaanhoitaja, Jyte, p. 014 266 3205, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

3.9.2018Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje