Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kirjailijavieraana Tapani Heinonen Jyväskylän Vaajakosken aluekirjastossa 11.9.2018

Kirjailijavieraana Tapani Heinonen Jyväskylän Vaajakosken aluekirjastossa 11.9.2018

Kirjailija, psykologi Tapani Heinonen kertoo kirjoistaan ja kirjailijanuransa kehittymisestä Vaajakosken aluekirjastossa tiistaina 11.9. kello 18.00 lähtien.

Heinonen on julkaissut kolme romaania ja novellikokoelman. Kirjailijavierailullaan hän keskittyy eritoten uusimpaan, Suomen sisällissotaa kuvaavaan romaaniin Ja satakieli lauloi Fellmanin pellolla (Minerva Kustannus 2018). Autenttisille tapahtumapaikoille sijoittuva romaani kuvaa sisällissodan tapahtumia kummankin osapuolen, punaisten ja valkoisten, näkökulmasta. Se myös ravistelee käsityksiä sodasta ja haastaa pohtimaan vihan ja vallan olemusta. Kahdessa aikatasossa kulkevassa romaanissa historialliset tapahtumat peilautuvat myös nykyajan sotiin ja terrorismiin.

Heinonen sanoo kirjoittavansa lukijoille, jotka eivät lue saadakseen ’unen päästä kiinni’, vaan haluavat tulla ravistelluiksi, pysyä syvemmin hereillä. Hän pyrkii psykologiseen tarkkuuteen teostensa ihmiskuvissa ja tarkastelee solmukohtia ja konflikteja ihmisten arjen kautta. Yhteiskunnallinen tendenssi, kaupunki ja maaseutu, ovat usein läsnä Heinosen teoksissa.

Tapani Heinosen tuotanto

Omaiset (novellikokoelma, Atena 1991)
Reunalla (Minerva Kustannus 2012)
Kuka heilutti pesäpuuta (Minerva Kustannus 2015)
Ja satakieli lauloi Fellmanin pellolla (Minerva Kustannus 2018)

tapaniheinonen.com

Lisätietoja: Vaajakosken aluekirjasto (Urheilutie 36 B), p. 014 266 4144, kirjasto.vaajakoski[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto

7.9.2018Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje