Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä lokakuussa teemalla ”Iloa toimeliaisuudesta"

Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä lokakuussa teemalla ”Iloa toimeliaisuudesta"

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 7.-14. lokakuuta. Teemaviikolla kiinnitetään huomiota ikäihmisiin ja ikääntyneiden palveluihin tänä vuonna teemalla ”Iloa toimeliaisuudesta”. Jyväskylässä vanhustenviikolla on perinteiseen tapaan monipuolista ohjelmaa.

- Vanhustenviikon teemalla tuodaan iloa ja leikkimielisyyttä ikäihmisten elämään. Myös seniorimessujen ohjelma on hyvin toimelias ja kulttuuripainotteinen, kertoo ikääntyneiden päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Vanhustenviikolla tuodaan esiin tapoja, joilla ikäihminen voi pitää huolta itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa on monipuolisesti kulttuuria, liikkumista ja elämäniloa.

Vanhustenviikon avaa vanhustenpäivänä 7. lokakuuta teatterilla vietettävä pääjuhla.
Juhlapuheen pitää Keski-Suomen maakuntajohtaja Tapani Mattila. Pääjuhlan jälkeen teatterin suurelle näyttämölle nousee kuusi seniorikuoroa ja soittokunta Kajastus. Perinteinen seniorikuorojen laulujuhla on tänä vuonna siirretty Lounaispuistosta kaupunginteatterille.

Tänä vuonna seniorimessut poikkeuksellisesti Armas-festivaaliviikolla

Seniorimessut vietetään kaupunginteatterilla maanantaina 1.lokakuuta kello 10.00-15.00. Messut vietetään tänä vuonna poikkeuksellisesti viikkoa ennen vanhustenviikon alkua tilajärjestelyistä johtuen. Seniorimessut ovat osa ikääntyneiden Armas-festivaalin ohjelmistoa. Hyvin suosittuja seniorimessuja on vietetty Jyväskylässä jo 15 vuotta.

Messut avaa komeasti suomalainen iskelmälaulaja ja tangokuningatar Arja Koriseva. Päivän aikana kuullaan Jyväskylän vanhusneuvoston toiminnasta ja saadaan iloa kulttuurista huumoripitoisilla pienoisnäytelmillä. Komeasti kajahtaa iltapäivällä myös yhteislaulut.

Seniorimessut ovat viihdesisältönsä lisäksi erinomainen paikka hankkia hyödyllistä tietoa. Messuilla on runsaasti näytteilleasettajia, jotka esittelevät toimintojaan ja tuotteitaan.
Pienellä näyttämöllä on koko messujen ajan ikääntyneiden päiväkeskusten osallistavaa ohjelmaa. Siellä pääsee muun muassa mittaamaan puristusvoimaansa ja tasapainoaan.

-Tunnin välein alkaen klo 10.30 kohotetaan kuntoa Vire-Laviksella eli lavatanssijumpalla. Kaikki messukävijät ovat tervetulleita vaikka joka jumppaan. Pallohierontaakin on tarjolla, Eila Ahvenainen vinkkaa.

Sekä pääjuhla että seniorimessujen ohjelma suurella näyttämöllä on tulkattu viittomakielelle.

Poimintoja viikon ohjelmasta

Pitkin viikkoa ikääntyneiden päiväkeskuksissa voi osallistua SeniorJuniorSurf –tapahtumiin. Tapahtumissa osallistujat saavat arvokkaita vinkkejä älypuhelimen ja tabletin käyttöön Jyväskylän koulujen oppilailta.

Piippurannan Klubilla pääsee tiistaina 9. lokakuuta klo 17.00 kuulemaan ”Lapset ja isovanhemmat” -kuorolaulukonserttia. Kyseessä on veteraanikuoron ja Vox Aurean muskarikuoron komea yhteiskonsertti.

Iloisia ilkamia tanssitaan keskiviikkona 10.10 Kivistön työväentalolla 60-luvun tunnelmissa.

Torstaina 11. lokakuuta vietetään iäkkäiden ulkoilupäivää. Vapaaehtoisia ulkoilutovereita kaivataan kovasti ikääntyneiden ympärivuorokautisessa asumisessa ja kotihoidon asiakkaiden keskuudessa. Palvelutaloista ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vaparista voi tiedustella ulkoiluystävän tarvetta.

Lisäksi viikon aikana on tiedossa muun muassa konsertteja, eri toimintojen esittelyä ja luentoja. Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Hae painettu ohjelma ja tutustu viikon tapahtumiin

Vanhustenviikon painettuja ohjelmalehtisiä jaetaan ikääntyneiden päiväkeskuksissa, Jyväskylä-infossa sekä OIVA -keskuksessa. Sähköisessä muodossa ohjelma löytyy osoitteesta: http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/jyvaskylawwwstructure/100794_vanhustenviikon_tapahtumakalenteri_2018_netti.pdf

ARMAS-festivaali: http://armasfestivaali.fi/

Lisätietoja: palveluesimies Eila Ahvenainen, Jyväskylän vanhuspalvelut, p. 014 266 3687

19.9.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje