Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kehä Vihreä täyttyy kulttuurista Valon Kaupungin avajaispäivänä

Kehä Vihreä täyttyy kulttuurista Valon Kaupungin avajaispäivänä

Lähde mukaan kiehtovalle Kehä Vihreän elämyskävelylle torstaina 27.9. klo 19:00. Kävelyreitti kulkee Moirislammelta (Pitkäkatu 18, Musiikkikampuksen takana) uuteen Mataraisenpuistoon, jossa juhlistetaan uuden ”Pallopeli” taidepenkin avajaisia. Elämyskävelyn aikana on mahdollista nauttia valotaiteesta, kuoromusiikista sekä tanssista ja kuulla Kehä Vihreän sekä sen kehitystyön kuulumisia. Mukana kävelyllä Vaput, Sirkat, Kamarikuoro Sonore, Harjun laulu, Cantinovum sekä Tanssiteatteri Kramppi. Pallopeli -teoksesta kertomassa kuvataiteilija Hilda Kozari. Kävely on ilmainen, eikä sille tarvitse ilmoittautua etukäteen. Kävelyreitti ei ole kaikilta osin esteetön. Elämyskävely on osa Valon Kaupunki –tapahtumaa.

Pallopeli luo kosmisen tunnelman

Pallopeli on moniaistinen teos, joka on yhdistetty Mataranpuistoon suunniteltuun erikoismittaiseen penkkiin. Teos muodostuu viidestä kivipallosta, joista kolme on tehty Korpilahden mustasta ja kaksi Ylämaan vihreästä graniitista. Pallot ovat halkaisijaltaan 40 ja 30 senttimetrin kokoisia, ja painavat 90 ja 39 kiloa.

– Päivällä Pallopeli on maanläheinen ja leikkisä, mutta illalla valaistut pallot muistuttavat planeettoja ja kaukaa katsottuna luovat kosmisen tunnelman, Kozári kertoo.

Taidepenkin pituus on lähes 30 metriä. Penkin tervattu alaosa hellii hajuaistia ja tuo mieleen muistoja erityisesti vanhemmille ikäpolville.

– Sileät ja karheat kivipallot kutsuvat luokseen, istumaan viereen, silittämään ja halaamaan, Kozári sanoo.

24.9.2018Kaisa Ristimella

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje