Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupunginteatterin esityskausi on päättynyt - Diivat veti parhaiten

Jyväskylän kaupunginteatterin esityskausi on päättynyt – katsojia syksyllä 2016 ja keväällä 2017 yhteensä reilut 53 000
Jyväskylän kaupunginteatterin näytäntövuosi 2016-2017 keräsi katsomoihin yli 53 000 katsojaa. Suuren näyttämön suosituin esitys oli Diivat-komedia, jonka yleisömäärä kohosi yli 13 000 katsojaan. Ansa-musikaalin näki reilut 10 000 katsojaa. Kevätkauden ohjelmistossa viivähtänyt Kauas pilvet karkaavat -draama kiinnosti yli 7 000 katsojaa. – Olen erittäin tyytyväinen esitystemme taiteelliseen tasoon ja monipuolisuuteen, myös yleisöltä saatu palaute tarjonnastamme on pääsääntöisesti ollut erittäin kiittävää. Vaikka jäimme katsojamäärissä viime vuoden vastaavasta, on lipputulojen kehitys toisaalta ollut selkeästi positiivista, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen summaa.

Pienen näyttämön runsas tarjonta täytti katsomot

Pienen näyttämön vetovoima säilyi runsaan tarjonnan ansiosta. – On hienoa, että yleisö otti omakseen pienen näyttämön hienot esitykset laidasta laitaan, Hyttinen kiittelee. Suosituimpia katsojamäärillä mitattuina olivat syksyn ja kevään ajan esitetyt Mimmi Mou Mirmajasta -satufantasia sekä Mies joka kieltäytyi käyttämästä hissiä monologi keräten kumpainenkin yli 2 300 katsojaa. Hurjan lähes 100 % täyttöasteen puolestaan keräsivät kevään ajan esitetyt Papin perhe -draama sekä Täti ja minä -komedia. Molemmilla oli lähes 1 800 katsojaa. Lisäksi Papin perheen ylimääräinen esitys suurella näyttämöllä keräsi kevään päätteeksi miltei 530 katsojaa. Myös alkusyksystä 2016 esitetty Avoin liitto ennätti viihdyttää yli 1 100 katsojaa.


Maakunnallinen yhteistyö väritti kevätkautta, hanke jatkuu myös syksyllä

Kevään aikana kaupunginteatteri laajensi toimintaansa onnistuneesti myös maakuntaan.
– Avasimme myös uudenlaisia ovia ympäristöömme kun Rikotaan rajoja -hanke toteutettiin yhteistyössä tanssiryhmä Off/Balancen kanssa. Kevään aikana viidessä Keski-Suomen kunnassa toteutettuihin työpajoihin osallistui 327 hyvin eri-ikäistä ja taustaista henkilöä. Työpajoissa valmistetut monimuotoiset esitykset näki lähes 500 katsojaa. Hanke jatkuu syksyllä Viitasaarella, Jämsässä ja Keuruulla. Kooste esityksistä nähdään teatterimme suurella näyttämöllä 26.11. , Hyttinen iloitsee.


Syyskaudella 2017 luvassa neljä ensi-iltaa suurella näyttämöllä

Jyväskylän kaupunginteatterin tuleva syyskausi tarjoaa suurella näyttämöllä poikkeuksellisen paljon ensi-iltoja. Ensimmäinen neljästä uutuudesta on koko perheen musikaali Peter Pan Hanna Kirjavaisen ohjaamana, sen ensi-ilta on 9.9.2017. Vain kaksi viikkoa tämän jälkeen (23.9.) saa ensi-iltansa Hilkka-Liisa Iivanaisen ohjaama Anton Tsehovin Kolme sisarta -tulkinta. Lokakuun ensi-iltana (5.10.) nähdään usean teatterin yhteistuotantona toteutettava Orvokki Aution klassikko Pesärikko, jonka ohjaa Mikko Roiha. Syyskauden viimeinen ensi-ilta on luvassa 18.11., jolloin kantaesitetään Tommi Kainulaisen käsikirjoittama ja ohjaama Onnensirpaleita. Teoksen pohjaksi kerättiin yleisöltä tekstejä yhteistyössä sanomalehti Keskisuomalaisen kanssa. Pienellä näyttämöllä jatkaa huippusuosittu Täti ja minä -komedia. Sen lisäksi paluun näyttämölle tekee Ternimaitokeisari-monologi. Omien esitysten lisäksi kaupunginteatterissa nähdään syksyllä myös huippuvierailuja ja yhteistyöesityksiä.

Liput syksyn esityksiin ovat myynnissä. Teatterin lippumyymälä palvelee ennen kesätaukoa 29.5.-2.6. maanantaista perjantaihin klo 12-17, kesäaikana lippuja voi ostaa osoitteesta https://www.lippu.fi/.

Lisätietoja:
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

Kuvia:
http://jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki
29.5.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje