Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Peter Pan -musikaalin avoin harjoitus käynnistää syyskauden Teatteritiistait

Peter Pan -musikaalin avoin harjoitus käynnistää syyskauden Teatteritiistait. Tilaisuus alkaa klo 18.


Jyväskylän kaupunginteatterin syksyn uutuusmusikaali on J. M. Barrien alkuperäistekstiin perustuva, Ritva Holmbergin käsikirjoittama Peter Pan. Musikaalin on säveltänyt Jukka Linkola ja laulutekstit ovat sanoittajavirtuoosi Jukka Virtasen käsialaa. Syyskauden ensimmäisessä Teatteritiistaissa 22.8. klo 18 yleisöllä on mahdollisuus päästä seuraamaan musikaalin harjoitusta. – Edellisistä vuosista poiketen Teatteritiistaiden alkamisaikaa on aikaistettu, joten tilaisuus alkaa tosiaan jo klo 18 yleisölämpiössä. Siitä siirrymme lyhyen intron jälkeen saliin seuraamaan harjoitusta n. reilun tunnin verran, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo. Harjoituksen seuraamisen jälkeen ohjaaja Hanna Kirjavainen piipahtaa lämpiössä keskustelemassa yleisön kanssa.

Kirjavaisen ohjauksen perusajatus on loputon leikki. Peter Panin tarina on ylistys meissä kaikissa asuvan lapsen rajattomalle luovuudelle, ja esitys vie katsojan leikin ja roolipelien maailmaan.

– Peter Pan on monipolvinen absurdi fantasiaseikkailu vailla vertaa. Sen alaotsakkeena on kuitenkin ”Peter Pan - poika joka ei halunnut kasvaa aikuiseksi". Tätä lukuohjetta fantasialle ei voi ohittaa, ohjaaja Hanna Kirjavainen kertoo. Vaikka esitys sopii esikouluikäisistä lähtien kaikille lapsille ja lapsenmielisille, esityksen syvemmät linjat on kohdennettu murrosikäisille nuorille, jotka pohtivat arvojaan, opittuja ja omaksuttuja tapoja, kasvua mieheksi ja naiseksi ja sen myötä omaa identiteettiään. – Teemojen käsittely ei julista vaan on tyylikkään hienovaraista tavoitteenaan viihdyttää fantasialla perheen pienimpiä, mutta tarjota syviä sisältöjä sille ikäryhmälle, jota aihe eniten koskettaa, Kirjavainen summaa.

Peter Pan -musikaalin ohjaa Hanna Kirjavainen, taistelu- ja tanssikoreografioista vastaa Kira Riikonen, kapellimestarina toimii Lasse Hirvi. Heidän lisäkseen taiteelliseen suunnitteluryhmään kuuluvat Karmo Mende (lavastus), Tuovi Räisänen (puvut), Tuukka Toijanniemi (valosuunnittelu ja videoprojisoinnit), Mika Filpus (äänisuunnittelu) sekä Juho Eerola (lauluvalmennus). Peter Panin roolissa nähdään Saara Jokiaho. Musikaalin ensi-ilta on lauantaina 9.9. klo 15.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Lisätietoja Teatteritiistaista
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027

Materiaalia esityksestä ja sen harjoituksista
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/peterpan
https://www.youtube.com/user/Jklkaupunginteatteri

Antti Niskanen
Teatterikuraattori
Jyväskylän kaupunginteatteri
Vapaudenkatu 36
40100 JYVÄSKYLÄ
gsm +358 50 413 8027
puh. +358 14 26 61925
www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri

22.8.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje