Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Peter Pan -musikaali ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Peter Pan -musikaali ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Koko perheen koukuttava Peter Pan -musikaali lennähtää ensi-iltaansa Jyväskylän kaupunginteatterissa lauantaina 9.9. klo 15.00. Seikkailu tuo suurelle näyttämölle visuaalisen fantasiamaailman, jossa yhdistyvät näyttävät joukkokohtaukset, taistelu- ja tanssikoreografiat, valoefektit ja videot sekä tarttuva musiikki. J.M. Barrien klassikkosatuun perustuvan ja Ritva Holmbergin kirjoittaman kotimaisen musikaalin ohjaa Hanna Kirjavainen. Musikaalin nimiroolissa nähdään Saara Jokiaho.

Leikki, liike, mielikuvitus ja musiikki keskiössä

Ohjaaja Hanna Kirjavaiselle Peter Pan on klassikko, jossa on myös ajankohtaisia teemoja. – Voin uskoa Peterin tarinan olleen varsin radikaali teos ilmestyessään. Tarinan satuhahmoissa on nähtävissä ajattomia ulottuvuuksia, joita on ollut mielenkiintoista tutkia nykypäivänä, ohjaaja toteaa. Musikaalin keskiössä harjoitusprosessissa on ollut leikki ja liike. – Lähestymistapani on myös hyvin fyysinen, joten leikillisyyden ja erilaisten roolipelien ohella liike on ollut tärkeässä osassa, ohjaaja Kirjavainen kiteyttää. Kirjavaisen työparina on toiminut koreografi Kira Riikonen. – Perinteisten tanssinumeroiden lisäksi Peter Panissa on paljon tarinaa kertovia liikkeellisiä kuljetuksia, joissa leikkien tai pelien rakenteet ovat olleet lähtökohtana. Jukka Linkolan säveltämä musiikki saa kapellimestari Lasse Hirveltä täydet pisteet. ¬– Erittäin monipuolisen, harmonioiltaan jännittävän ja mielikuvituksellisen musiikin kanssa on ollut ilo ja kunnia tehdä töitä yhdessä bändin kanssa, Hirvi summaa.

Jyväskylän Peter Panissa lennetään ilman vaijereita

Jyväskylän Mikä-Mikä -maassa nähdään ensi kertaa lentokohtauksia, joissa ei käytetä vaijereita. Tärkeässä roolissa tässä illuusiossa ovat Karmo Menden suunnittelema lavastus ja Tuukka Toijanniemen valo-ja videosuunnittelu. – On mahtavaa, että löysimme lennätyksille uuden tavan. Meidän versiossamme lennätykset toteutetaan tietääkseni ensimmäistä kertaa Suomessa muuten kuin vaijereilla, ohjaaja Hanna Kirjavainen toteaa salamyhkäisesti. Vahvaa visuaalisuutta ja fantasiaa tukevat myös Tuovi Räisäsen puvut sekä Minttu Minkkisen ja Suvi Taipaleen mielikuvitukselliset maskit ja kampaukset.

Ohjaaja Hanna Kirjavainen ja koreografi Kira Riikonen ovat teatterin monitaitureita

Hanna Kirjavainen on palkittu ohjaaja, dramaturgi ja kirjailija, joka valmistui Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 1998. Hän on kirjoittanut, ohjannut ja dramatisoinut lukuisia näytelmiä teattereille, televisiolle ja radioon. Kirjavaiselle myönnettiin tänä vuonna Suomen Teatteriohjaajien ja dramaturgien liiton Vuoden ohjaaja -tunnustus. Kira Riikonen on tanssija, opettaja ja koreografi. Hän on toiminut myös Routa-ryhmän taiteellisena johtajana.

Peter Pan -musikaali; alkuperäisteksti J. M. Barrie, käsikirjoitus Ritva Holmberg, laulutekstit Jukka Virtanen, musiikki Jukka Linkola, ohjaus Hanna Kirjavainen (vier.), taistelu- ja tanssikoreografiat Kira Riikonen (vier.), kapellimestari Lasse Hirvi, lavastus Karmo Mende, pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, kampaus- ja maskeeraussuunnittelu Minttu Minkkinen ja Suvi Taipale, valo- ja videosuunnittelu Tuukka Toijanniemi, äänisuunnittelu Mika Filpus, lauluvalmennus Juho Eerola (vier.). Rooleissa Saara Jokiaho, Roosa Karhunen (vier.), Henri Halkola, Jukka-Pekka Mikkonen, Aaro Vuotila, Anne-Mari Alaspää, Piia Mannisenmäki, Miikka Tuominen, Hannu Rantala, Anneli Karppinen, Hannu Lintukoski, Juha Valkama (vier.) ja Antti Lattu (vier.) sekä Anna Voutilainen, Niko Dahlblom, Ayla Brinkmann, Kimmo Riikonen, Pablo Delahay, Aleksi Keurulainen ja Lauri Kalpio.

lisätietoja:
ohjaaja Hanna Kirjavainen, p. 040 5315138
koreografi Kira Riikonen, p. 050 3444958
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/peterpan.do
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/peterpan

1.9.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje