Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupunginteatterin Teatteritiistain vieraana ohjaaja Mikko Roiha

Jyväskylän kaupunginteatterin Teatteritiistain vieraana ohjaaja Mikko Roiha

Kaupunginteatterin seuraava Teatteritiistai järjestetään 3.10. klo 18 teatterin ylälämpiössä. Tuolloin vieraana on Pesärikko-näytelmän ohjaaja, taiteilijaprofessori Mikko Roiha. Illan aikana hän kertoo taiteestaan ja esityksen valmistamisprosessista usean teatterin yhteistyönä.

Pesärikko perustuu kirjailija Orvokki Aution samannimiseen romaanitrilogiaan ja sen näyttämödramatisoinnista vastaavat Autio ja ohjaaja Roiha. Esitys sai ensi-iltansa Berliinissä 14.9.2017, ja se valmistui yhteistyössä Jyväskylän kaupunginteatterin, Riihimäen Teatterin, Tanssiteatteri Minimin, Turun Kaupunginteatterin, Kotkan Kaupunginteatterin, Teatteri Eurooppa Neljän, Kouvolan Teatterin ja Vapaan Teatterin kanssa. Ensi-illan jälkeen esitys nähdään kiertueella yhteistyöteattereissa.

Mikko Roiha on teattereiden yhteistyöprojektin ideoija ja isä. Hän on vapaa ohjaaja ja asuu ja työskentelee pääasiassa Berliinissä, jossa hänellä on oma Vapaa teatteri -nimeä kantava teatteri. Roiha on omaääninen ohjaaja, joka on vieraillut lukuisissa suomalaisissa teattereissa ja johti Seinäjoen kaupunginteatteria vuosina 2001–2003. Valtionpalkinnon hän sai v. 2008. Roiha on oikeutettu käyttämään taitelijaprofessorin nimikettä hänelle vuosiksi 2015 – 2024 myönnetyn taiteilija-apurahan johdosta.

Loistavat arviot saaneessa esityksessä on mukana kaupunginteatterissa v. 1985 lähtien näytellyt näyttelijä Taina Reponen, jonka upean roolityön Helsingin Sanomien teatterikriitikko ylistää jäävän suomalaiseen teatterihistoriaan.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Lisäksi, juuri ennen Jyväskylän ensi-iltaa 5.10 järjestetään klo 17.30 alkaen näytelmään liittyvä haastattelutilaisuus, jossa toimittaja Taina West haastattelee kirjailija Orvokki Autiota. Tilaisuus on teatterin yleisölämpiössä ja sinne on vapaa pääsy.


Lisätietoja
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027

29.9.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje