Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Pesärikko ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Pesärikko ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa uutena Mikko Roihan sovituksena ja ohjauksena

Orvokki Aution klassikkoteos Pesärikko nähdään uutena Mikko Roihan sovituksena Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 5.10. alkaen. Pesärikko on paksun huumorin kyllästämä kertomus maaseudun paineesta. Se kertoo miehistä, jotka eivät jaksa tunteittensa kanssa ja naisista, jotka tekevät omia ratkaisujaan. Pesärikossa Armi rakastuu Olaviin, karkaa kotoaan ja muuttaa eteläpohjalaiseen Larvan taloon. Tuoreen avioparin elämänmenon sanelee kuitenkin Olavin äiti Laimi ja sänkyyn sidottu Ilmi-täti. Pohjanmaa lakeuksineen sopii kuvaamaan ohjaaja Mikko Roihan mielestä itse asiassa koko Suomen ilmapiiriä. – Pohjanmaahan on metafora Suomesta. Ihmisiä vaaditaan siellä näyttämään kaikki; on pärjäämisen pakko. Samaan aikaan sitten toppuutellaan, että älä nyt ittees noin esille tuo. Asiat ovat pinnassa, Roiha perustelee.

Pesärikko toteutetaan yhteistyössä Riihimäen Teatterin, Tanssiteatteri Minimin, Jyväskylän kaupunginteatterin, Turun Kaupunginteatterin, Kotkan Kaupunginteatterin, Teatteri Eurooppa Neljän, Kouvolan Teatterin ja Vapaan Teatterin kanssa. Ensi-ilta oli Berliinissä 14.9. ja Riihimäen teatterissa 21.9. Jyväskylässä esitykset jatkuvat tammikuulle 2018 saakka. Kaikkiaan esityksiä on seitsemässä kaupungissa reilut sata. Pesärikko on osa valtakunnallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmistoa.

Alkuperäisteksti Orvokki Autio, dramatisointi, ohjaus ja lavastus Mikko Roiha, pukusuunnittelu Taina Sivonen, videosuunnittelu Moe Mustafa. Rooleissa Sara Melleri (Tanssiteatteri Minimi/Riihimäen Teatteri), Taina Reponen (Jyväskylän kaupunginteatteri/Teatteri Eurooppa Neljä), Jarkko Sarjanen (Kotkan Kaupunginteatteri), Veli-Matti Karén (Kouvolan Teatteri) ja Eila Halonen (Turun Kaupunginteatteri).

Pesärikko-näytelmään liittyvät keskustelutilaisuudet

Teatteritiistai 3.10. klo 18
Pesärikon ohjaaja ja teattereiden yhteistyöprojektin isä, taiteilijaprofessori Mikko Roiha saapuu Teatteritiistain vieraaksi yleisölämpiöön. Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Torstai 5.10. klo 17.30
Ennen Pesäriko-näytelmän ensi-iltaa toimittaja Taina West haastattelee kirjailija Orvokki Autiota. Tilaisuuteen on vapaa pääsy ja sinne voi tulla myös vaikkei tulisi esitykseen.

Lisätietoja
Vapaa Teatteri, Mikko Roiha, Theatre director, gsm +49 (0)176 231 50497, lankap. +49 (0)30 5595 6987, skype: mikkoroiha
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/pesarikko

kuvia
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/pesarikko.do

Orvokki Autio (kuva: Leena Louhivaara) https://www.dropbox.com/sh/b9sfoll5fk2m5y7/AADrToibnuUOkFrtiSVBa048a?dl=0

Mikko Roiha (kuva: Jiri Halttunen) https://www.dropbox.com/sh/65rpnmwvv2nhvjq/AAAxyaNhh8w5z6YpSj9VgFHma?dl=0

3.10.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje