Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kun isoisä Suomeen hiihti, Mielipuolen päiväkirja ja Luuseri Jyväskylän kaupunginteatterin kevään 2018 uutuuksina

Kun isoisä Suomeen hiihti, Mielipuolen päiväkirja ja Luuseri Jyväskylän kaupunginteatterin kevään 2018 uutuuksina

Jyväskylän kaupunginteatteri tuo keväällä 2018 näyttämölle kolme uutuutta. Suuren näyttämön kevään uutuus on Daniel Katzin esikoisromaaniin pohjautuva Kun isoisä Suomeen hiihti. Tämän riemukkaan musiikkipitoisen sukukronikan dramatisoinnista ja ohjauksesta vastaa Tommi Auvinen. Pienen näyttämön ensi-iltana nähdään Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen Mielipuolen päiväkirja, jonka ohjaa Seppo Honkonen. Pienen näyttämön toinen uutuus on Henrik Ståhlin kirjoittama ja Miikka Tuomisen ohjaama Luuseri, joka kertoo koulukiusatun selviytymistarinan.

Juutalaissuvun tarinassa näyttämöllä vierailevat Arja Koriseva ja Ari-Kyösti Seppo

Kirjailija Daniel Katzin juutalaissuvun värikkäät vaiheet heräävät eloon Tommi Auvisen dramatisoimassa ja ohjaamassa Kun isoisä Suomeen hiihti -esityksessä. Siinä korostuvat karnevalistinen leikkisyys ja riehakkuus sivuuttamatta vakavia teemoja, joita toinen maailmansota tuo juutalaisyhteisölle. Nuorena isoäiti Werana ja isoisä Bennona vierailevat Arja Koriseva ja Ari-Kyösti Seppo. Varttuneempana pariskuntana nähdään Anneli Karppinen sekä eläkkeelle jäävä Jouni Innilä. Benno on Innilän jäähyväisrooli Jyväskylän kaupunginteatterissa 30 vuoden ja yli sadan produktion jälkeen. Näytelmän klezmer-vaikutteinen musiikki on Sari Kaasisen käsialaa. Koreografiasta vastaa Jouni Prittinen. Ensi-ilta on lauantaina 17.2.2018.

Mielipuolen päiväkirja avaa nykyajan työelämän raadollisuutta tragikomedian keinoin

Seppo Honkosen ohjaama Mielipuolen päiväkirja on tragikomedia työstä, arvostuksesta ja sen puutteesta sekä rakastetuksi tulemisen kaipuusta maailmassa, jossa ihmisen elämä tuntuu muuttuneen ulkoapäin mitattavaksi suoritukseksi. Näytelmässä Arkadi Iivarinpoika Putkonen (Jukka-Pekka Mikkonen) löytää itsensä keskeltä käsittämätöntä tapahtumasarjaa, jossa konttorikoneet kommunikoivat ja päästä pakeneva tukka osoittautuu huijariksi. Katsojan päätettäväksi jää, kumpi loppujen lopuksi on hullumpi – Putkonen vai maailma. Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen kirjoittama näytelmä perustuu vapaasti Nikolai Gogolin kertomuksiin Nenä ja Hullun päiväkirja. Ensi-ilta keskiviikkona 7.2.2018.

Luuseri lähtee kiertueelle kouluihin

Ruotsalaisen näyttelijä Henrik Ståhlin omaelämäkerrallinen Luuseri-monologi kertoo kokemuksista koulukiusattuna. Se nostaa esiin kysymyksiä, joissa riittää pohdittavaa niin kiusatuille, kiusaajille kuin koko ympäröivälle yhteisölle, nuorille ja aikuisille. Miikka Tuomisen mukaansatempaava ohjaus sisältää koko tyylilajien kirjon draamasta komediaan ja suoranaiseen kauhuun. Hannu Rantala nähdään lukuisissa rooleissa kiusatusta kiusaajiin ja koulun ihanimpaan tyttöön. Pienen näyttämön ensi-illan (tiistai 20.3.) ja esitysten lisäksi Luuseri on tilattavissa Jyväskylän yläkouluihin keväällä 2018.

Kiinnostavia vierailuja oman ohjelmiston lisäksi

Keväällä 2018 ohjelmistossa jatkavat syksyltä tutut Peter Pan -musikaali, Kolme Sisarta, Onnensirpaleita, Pesärikko sekä Täti ja minä. Lisäksi nähdään mielenkiintoisia vierailuja, kuten Martti Suosalon ja Mika Nuojuan tähdittämä Kiviä taskussa. Muita vahvistettuja vierailuja ovat Mikko Roihan ohjaama väkevä Yksin Berliinissä, Arja Korisevan Suomi-filmin sävelin -konsertti, Vaara-kollektiivin ja Kajaanin kaupunginteatterin sydämellinen Miehen kosketus sekä Ella Mettäsen ja Eero Ojalan hurmaava tulkinta Tšehovin Lokista. Ilta Innilän kanssa niputtaa Jouni Innilän mittavan teatteri- ja musiikkiuran ainutkertaisessa konsertissa toukokuussa. Toukokuun lopulla toteutetaan teatterilla jälleen Glamour & Glam -ilta kulttuuritoimijoiden yhteisponnistuksena, tällä kerralla ollaan hippiteemalla FlowerPower-tunnelmissa. Muista vierailuista tiedotetaan myöhemmin.

Liput kevään esityksiin ovat myynnissä 17.10. alkaen Jyväskylän kaupunginteatterin lippumyymälässä, Lippupisteen myyntipisteissä sekä osoitteessa www.lippu.fi.

Lisätietoja
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

Kuvia
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki

17.10.2017Marjo Vihavainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje