Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän keskustan pyöräparkit siivotaan taas – nouda oma pyöräsi kotiin 6.11. mennessä!

Jyväskylän keskustan pyöräparkit siivotaan taas – nouda oma pyöräsi kotiin 6.11. mennessä!

Jyväskylän pyöräparkkeihin tehdään jälleen tilaa aktiivisten pyöräilijöiden menopeleille. Keskusta-alueen pyöräparkit siivotaan hylkypyöristä tiistaina 7.11. Jos oma pyörä on jäänyt pyöräparkkiin pidemmäksi aikaa, nyt on korkea aika noutaa se kotiin!

Siivousoperaatio etenee kolmessa vaiheessa: ensin pyöräparkkien ajokit kuvataan tiistaina 24.10. Seuraavana tiistaina eli 31.10. hylätyiksi epäiltyihin pyöriin kiinnitetään uhkaavista poistotoimista kertovat tiedotteet. Tämän jälkeen pyörän omistajalla on viikko aikaa siirtää pyörä parkista kotivarastoon. Tiistaista perjantaihin 7.-10.11. hylkypyöriä kerätään pyöräparkeista pois ja ne toimitetaan välivarastoitaviksi Sovatek-säätiön tiloihin Sorastajantie 4:ään.

Jos oman käyttöpyörän huomaa siivousoperaation aikoihin hävinneen keskustan pyöräparkista, sitä voi maanantaista 13.11. alkaen tiedustella Sovatekiltä (Sorastajantie 4, p.014 333 7066, avoinna ma-pe klo 8.00-15.30).

Pyöräparkki ei ole pyörävarasto

Kaupunki muistuttaa, että julkiset polkupyöräparkit on tarkoitettu vain pyörien lyhytaikaiseen pysäköintiin, ei säilytykseen. Aiempien vuosien siivousoperaatioissa keskustan pyöräparkeista on kerätty pois kymmeniä hylkypyöriä, joita ei ole aikoihin liikutettu. Siivouksen avulla saadaan tehtyä tilaa pyöräparkkeja aktiivisesti käyttävien kaupunkilaisten pyörille. Samalla esimerkiksi ilkivaltaisesti rikotut pyörät saadaan siivottua pois kaupunkia rumentamasta ja pyöräparkkien käyttöä hankaloittamasta.

Siivousoperaatiossa käydään läpi kaupungin ylläpitämät pyöräparkit kävelykeskustassa, Kauppakadulla, Kilpisenkadulla, Yliopistonkadulla, Vapaudenkadulla, Harjukadulla ja Lyseonkadulla. Hylättyjä pyöriä siivotaan myös Kirkkopuistosta, Matkakeskukselta, vanhalta rautatieasemalta, Asema-aukiolta ja Lutakon satamakahvilan luota.

Lisätietoja:

  • katu- ja satamamestari Jan Viilos, p. 014 266 5143, jan.viilos[at]jkl.fi
  • www.jyvaskyla.fi/kadut/kevytliikenne/pyoraparkit
23.10.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje