Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Onnensirpaleita-näytelmän avoin harjoitus Teatteritiistaissa 31.10.

Onnensirpaleita-näytelmällä avoin harjoitus

Jyväskylän kaupunginteatterin seuraava ensi-ilta on Tommi Kainulaisen käsikirjoittama ja ohjaama kantaesitys Onnensirpaleita. Yleisö pääsee tutustumaan teokseen avoimessa harjoituksessa Teatteritiistaina 31.10. klo 18 alkaen.

Onnensirpaleita on näytelmä onnesta; valkoisen, harmaan ja mustankin sävyistä suomalaisessa sielunmaisemassa. Arkkienkelikokouksen ajaksi taivaasta vastuuseen jätetty kokematon enkelikaksikko saa yllättävän tehtävän joutuessaan todistelemaan, että välinpitämättömyyden vastapainoksi ihmissuku on kykeneväinen tuottamaan myös iloa ja onnea. Satunnaisotoksella tutkimuksen kohteeksi valikoituu suomalainen Hukkasen perhe. Enkelit rientävät tutkimaan perheen vaiheita elämän tyynessä ja aallokossa 1960-luvulta tähän päivään. Palatessaan taivaaseen tuliaisena on toivottavasti vastaus kysymykseen: mitä onni on?

Onnensirpaleita sisältää sanomalehti Keskisuomalaisen lukijoilta kerättyä tekstimateriaalia: lukijat saivat lähettää tekstejään ja tuntemuksiaan siitä, mitä onni on ja mitä se merkitsee. Esitystä ryydittää Miljoonasateen musiikki.

– Teatteritiistai alkaa yleisölämpiöstä, josta siirrymme saliin seuraamaan harjoitusta n. tunnin ajaksi, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo. Harjoituksen seuraamisen jälkeen ohjaaja Tommi Kainulainen piipahtaa lämpiössä keskustelemassa yleisön kanssa.

Onnensirpaleita ohjaa ja näytelmän käsikirjoituksen on laatinut Tommi Kainulainen, lavastus- , puku- ja videosuunnittelusta vastaa Tinja Salmi, valosuunnittelusta Japo Granlund ja äänisuunnittelusta Mika Filpus. Miljoonasateen musiikin esitykseen on sovittanut Lasse Hirvi. Esityksen ensi-ilta on lauantaina 18.11. klo 19.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy.

Lisätietoja Teatteritiistaista
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/onnensirpaleita

25.10.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje