Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Teatteritiistaissa Kun isoisä Suomeen hiihti -näytelmän avoin harjoitus

Teatteritiistaissa Kun isoisä Suomeen hiihti -näytelmän avoin harjoitus

Kun isoisä Suomeen hiihti on Daniel Katzin kiitetty esikoisnäytelmä, joka nähdään ensi-illassa Jyväskylän kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 17.2.2018. Näytelmän valmistamiseen pääsee kurkistamaan Teatteritiistaissa 12.12. klo 18 alkaen. – Teatteritiistai alkaa yleisölämpiöstä, josta siirrymme saliin seuraamaan harjoitusta n. tunnin ajaksi. Harjoituksen seuraamisen jälkeen jäämme hetkeksi lämpiöön keskustelemaan ohjaaja Tommi Auvisen kanssa, teatterikuraattori Antti Niskanen kertoo.

Kun isoisä Suomeen hiihti kertoo juutalaissuvun värikkäistä vaiheista Sari Kaasisen säveltämän klezmervaikutteisen musiikin vauhdittamana. Esityksessä korostuvat karnevalistinen leikkisyys ja riehakkuus sivuuttamatta vakavia teemoja, joita toinen maailmansota tuo juutalaisyhteisölle. Nuorena isoäiti Werana ja isoisä Bennona vierailevat Arja Koriseva ja Ari-Kyösti Seppo. Varttuneempana pariskuntana nähdään Anneli Karppinen sekä jäähyväisroolissaan 30 vuoden ja yli sadan produktion jälkeen Jyväskylän kaupunginteatterista eläkkeelle jäävä Jouni Innilä.

Esityksen taiteellinen suunnitteluryhmä: ohjaus ja dramatisointi Tommi Auvinen (vier.), musiikki ja laulujen sanat Sari Kaasinen (vier.), koreografia Jouni Prittinen (vier.), lavastus Karmo Mende, pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, musiikin sovitus ja kapellimestari Lasse Hirvi, äänisuunnittelu Mika Filpus, valosuunnittelu Jukka Väisänen, kampaukset ja maskeeraus Minttu Minkkinen ja Suvi Taipale.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy. Tapahtuman yhteydessä Teat-teriravintola on avoinna, joten samalla on hyvä mahdollisuus nautiskella iltakahvit.

Lisätietoja Teatteritiistaista
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/kunisoisasuomeenhiihti

11.12.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje