Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Teatteritiistaissa teosesittely: Yksin Berliinissä

Teatteritiistaissa teosesittely: Yksin Berliinissä

Kaupunginteatterin seuraava Teatteritiistai järjestetään 30.1. klo 18 alkaen teatterin yleisölämpiössä. Aiheena on tuolloin pienellä näyttämöllä vielä neljä kertaa vieraileva esitys Yksin Berliinissä.

Mikko Roihan ohjaama ja dramatisoima näytelmä Yksin Berliinissä perustuu Hans Falladan samannimiseen romaaniin. Se kertoo pariskunnan valinnoista sota-ajan Saksassa, yrityksestä kääntää maailman kehitys toiseen suuntaan. – Joskus teatteri tunkee ihon alle niin tiukasti, ettei kokemuksen kuvaamiseen tahdo löytyä sanoja, kriitikko Maija-Liisa Westman kirjoitti esitysarvioinnissaan (Keskisuomalainen, 19.1.2018).

Teatteritiistaissa dramaturgi Annukka Kiuru avaa teoksen aihetta ja teemoja sekä henkilöiden ja tapahtumien yhtymäkohtia todellisuuteen. Lisäksi illan aikana kuullaan taiteilijaprofessori Roihan mietteitä teoksesta ja sen tekoprosessista videohaastattelun muodossa.

Seuraava Teatteritiistai järjestetään jo 6.2. klo 18, jolloin esittelyvuorossa on Sami Keski-Vähälän ja Esa Leskisen kirjoittama näytelmä Mielipuolen päiväkirja. Dramaturgi Annukka Kiuru haastattelee Keski-Vähälää näytelmätekstin syntyprosessista ja sisällöstä. Jyväskylän kaupunginteatteriin Mielipuolen päiväkirjan on ohjannut Seppo Honkonen. Näytelmän ensi-ilta nähdään pienellä näyttämöllä 7.2. klo 19. Sen ennakkoesitys on välittömästi Teatteritiistain jälkeen 6.2. klo 19.

Teatteritiistai on kaikille avoin tilaisuus ja sinne on vapaa pääsy. Tapahtuman yhteydessä Teatteriravintola on avoinna, joten samalla on hyvä mahdollisuus nautiskella iltakahvit.


Lisätietoja
dramaturgi Annukka Kiuru, p. (014) 266 8782, 050 341 0457
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 8027
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/vierailut/yksinberliinissa

24.1.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje