Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Riemukas sukukronikka Kun isoisä Suomeen hiihti ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Riemukas sukukronikka Kun isoisä Suomeen hiihti ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Kirjailija Daniel Katzin juutalaissuvun värikkäät vaiheet heräävät eloon Tommi Auvisen dramatisoimassa ja ohjaamassa Kun isoisä Suomeen hiihti -esityksessä. Ensi-ilta on 17. helmikuuta suurella näyttämöllä. – Luvassa on hellyttävä, hauska, riehakas ja koskettava esitys, Auvinen kuvailee. Esityksen klezmer-musiikki on Sari Kaasisen käsialaa ja koreografiasta vastaa Jouni Prittinen. Tarinan nuorena isoäiti Werana ja isoisä Bennona vierailevat Arja Koriseva ja Ari-Kyösti Seppo. Varttuneempana pariskuntana nähdään Anneli Karppinen sekä Jouni Innilä. Benno on Innilän jäähyväisrooli Jyväskylän kaupunginteatterissa 30 vuoden ja yli sadan produktion jälkeen.

Kirjan tarinat heräävät henkiin musiikkipitoisena näytelmänä

Ohjaaja, näyttelijä Tommi Auvinen on ollut kiinnitettynä Tampereen Työväen Teatterissa ja Tampereen teatterissa ja hän on ohjannut monille suomalaisille teattereille ja televisioon. Auvinen ihastui jo koulupoikana Daniel Katzin palkitun esikoisteoksen Kun isoisä Suomeen hiihti (1969) hienoon huumoriin. Lukuelämyksen innoittamana Auvinen dramatisoi kirjan myöhemmin musiikkipitoiseksi näytelmäksi, joka sai kantaesityksensä 2006. Tänä keväänä Jyväskylän kaupunginteatterissa on vuorossa dramatisoinnin päivitetty versio.

Arja Koriseva ja Ari-Kyösti Seppo vierailevat tarinan nuorena Werana ja Bennona

Jyväskylän kaupunginteatterissa nyt ensimmäistä kertaa vieraileva Arja Koriseva on palkittu iskelmälaulaja, musikaalitähti ja tv-kasvo, joka on ollut viihdemaailman huipulla yli 25 vuotta. Koriseva on vieraillut mm. Imatran Teatterissa, Tampereen Työväen Teatterissa, Heinolan kesäteatterissa ja Hämeenlinnan kaupunginteatterissa sekä Laajavuoren kesäteatterissa. Niinikään ensimmäistä kertaa Jyväskylässä vieraileva ja nykyisin freelancerina viihtyvä Ari-Kyösti Seppo on tullut tutuksi elokuvista ja tv-sarjoista. Hän on näytellyt muun muassa Kuopion kaupunginteatterissa, Riihimäen teatterissa ja Tampereen komediateatterissa.

Klezmer-musiikki ja kansantanssivaikutteinen koreografia tempaavat mukaansa

Näytelmän mukaansatempaava klezmer-musiikki on Värttinä yhtyeestä tunnetuksi tulleen kansanmuusikko Sari Kaasisen säveltämää sekä sanoittamaa. Musikaalin koreografiasta vastaava Jouni Prittinen on tehnyt koreografioita teattereille, tanssiryhmille ja laulajille ympäri Suomea. Prittinen on tehnyt myös menestyneitä tanssielokuvia, tuottanut Dance Arena 200 -lautapelin vuonna 2016 ja edustanut Suomea ulkomailla 16 eri maassa.

Kun isoisä Suomeen hiihti perustuu Daniel Katzin samannimiseen romaaniin. Ohjaus ja dramatisointi Tommi Auvinen (vier.), musiikki ja laulujen sanat Sari Kaasinen (vier.), koreografia Jouni Prittinen (vier.), musiikin sovitus ja johto Lasse Hirvi, lavastussuunnittelu Karmo Mende, pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, valosuunnittelu Jukka Väisänen, äänisuunnittelu Mika Filpus, kampaukset ja maskeeraus Minttu Minkkinen ja Suvi Taipale. Muusikot Matti Ekman, Markus Lajunen / Henri Haapakoski ja Jani Lappalainen. Rooleissa; Nuorena isoäiti Werana ja isoisä Bennona vierailevat Arja Koriseva ja Ari-Kyösti Seppo. Varttuneempana pariskuntana nähdään Anneli Karppinen ja Jouni Innilä. Muissa rooleissa nähdään Miikka Tuominen, Juho Rantonen (Näty), Piia Mannisenmäki, Saara Jokiaho, Anne-Mari Alaspää, Hannu Lintukoski ja Henri Halkola.

lisätietoja:
ohjaaja Tommi Auvinen, p. 0400 339893
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/kunisoisasuomeenhiihti

kuvia
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/kunisoisasuomeenhiihti.do

9.2.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje