Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Kulttimusikaali Hair avaa Jyväskylän kaupunginteatterin syyskauden

Kulttimusikaali Hair avaa Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön syyskauden

Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön syyskauden avaa Hair-musikaali 8.9. Suureenkin seikkailunälkään on tarjolla koko perheen Merten Gorilla 22.9. alkaen ja parhaaseen pikkujouluaikaan ensi-iltansa saa Päivänsäteet-komedia 17.11. Pienen näyttämön ensi-ilta 30.8. Hetkiä 1918 avaa tuntoja sisällissodan ympäriltä ja Kovaa kyytiä -monologiesitys sukeltaa räväkästi omaishoitaja Lyyli Kiisselin elämään 21.9. Lämpiössä perheen pienimmille on tarjolla musiikkipitoinen Oi ihana Panama satunäytelmä. Ohjelmistossa jatkaa yläkouluissa kiertävä ja myös pienellä näyttämöllä esitettävä Luuseri-monologi. Syyskaudella näyttämöllä nähdään vierailijoiden lisäksi neljä uutta näyttelijäkiinnitystä: Eino Heiskanen, Pekka Hiltunen, Hegy Tuusvuori ja Tytti Vänskä.

Suurella näyttämöllä Hair, Merten Gorilla ja Päivänsäteet

1960-luvun lopun hippiliike täyttää Jyväskylän kaupunginteatterin suuren näyttämön villinä ja värikkäänä kun kulttimusikaali Hair saa ensi-iltansa 8. syyskuuta. Sini Pesosen ohjaama Hair on monisyinen kuvaus rauhan ja rakkauden liikkeen yhteen kokoamista nuorista. Kapellimestarin tahtipuikkoa heiluttavat Lasse Hirvi ja Jari Puhakka. Rockin ja soulin kyllästämien klassikoiden tahdittamana näyttämöllä ihastuttavat muun muassa Maria Lund (vier.), Pekka Hiltunen, Eino Heiskanen, Joel Mäkinen (vier.), Julia Högnabba (vier.) ja Ringa Aflatuni (vier.).

Merten Gorilla tarjoaa silmänruokaa ja huikean tarinan suureenkin seikkailunälkään. Se on klassisten seikkailuromaanien sukua, huimaava tarina salaisuuksista, ystävyydestä, toivosta ja anteeksiannosta. Jakob Wegeliuksen menestysromaanin pohjalta dramatisoitu ja Perttu Leinosen ohjaama menneen maailman ihmetyksellä ja suolanhajuisella merimieshurjastelulla maustettu näytelmä nähdään ensi-illassa 22.9. Merten gorillan, Sally Jonesin, roolissa seikkailee Piia Mannisenmäki.

Suuren näyttämön kolmas ensi-ilta, Päivänsäteet, marssittaa näyttämölle joukon hurmaavia, elämässä kiinni olevia, särmikkäitä ja sietämättömän hauskoja ikänaisia – muun muassa Jukka-Pekka Mikkosen ja Jouni Salon tulkitsemina. Kaikki tapahtuu päivänä, jolloin rankkasateet saavat Thames-joen tulvimaan ja pieni rantakaupunki sen varrella on hukkumaisillaan. Vesi nousee nousemistaan myös Päivänsäteen palvelutalossa. Snoopi Sirenin ohjaama hillittömänä myrskyävä musta komedia saa ensi-iltansa 17.11.

Pienellä näyttämöllä Hetkiä 1918, Kovaa kyytiä ja Luuseri

Pienellä näyttämöllä Hetkiä 1918 tuo kuuluviin sisällissodan aikalaisten kirjoittamia runoja, muistelmia ja tarinoita punaisen ja valkoisen rajalinjan molemmilta puolilta. Elämä Suomessa vuonna 1918 on monelle karua ja epäoikeudenmukaista, mutta elämä jatkuu – ja tulee uusi kevät, kesä, syksy ja talvi. Hetkiä 1918 ohjaa Hilkka Hyttinen ja tekstejä tulkitsevat Anneli Karppinen ja Hannu Hiltunen. Pianistina esityksissä on Eliisa Suni ja sellistinä Ilkka Kauppi. Esitys valmistuu yhteistyössä Jyväskylä Sinfonian kanssa. Ensi-ilta on 30.8.
Monologinäytelmä Kovaa kyytiä kertoo riipaisevasti ja repäisevästi omaishoitaja Lyyli Kiisselin elämästä. Kauas on jäänyt aika, jolloin Lyyli väitteli naissukupuolen käyttämättömästä voimavahvuudesta. Nyt sitä mitataan käytännössä, ja tohtorinhatusta on vedettävä selviytymisen keinot. Teksti on palkitun runoilijan Jouni Inkalan käsialaa ja kirjoitettu nimenomaan näyttelijä Anneli Karppiselle. – Omaishoitaja Lyyli Kiisseli tulee Karppisen tulkitsemana paitsi iholle, myös ihon läpi, Inkala sanoo. Esitys rikkoo perinteisen teatterin keinoja yhdistäen kuunnelmaa ja livetilannetta mielenkiintoisella tavalla. Ensi-ilta on 21.9. Pienen näyttämön ohjelmistossa jatkaa myös yläkouluissa kiertävä Luuseri-monologi, joka kertoo koulukiusatun selviytymistarinan.

Musiikkipitoinen Oi ihana Panama lämpiössä perheen pienimmille

Teatterilta on jo pitkään odotettu esitystä perheen pienimmille. Nyt sitä herkkua on tarjolla kun musiikkipitoinen Oi ihana Panama saa ensi-iltansa lämpiössä 25.10. Pikku karhu ja pikku tiikeri ovat parhaat ystävykset. Eräällä kalaretkellään he poimivat joesta banaanilaatikon, jonka kyljessä lukee Panama. Siitä saa alkunsa yhteinen haave matkasta Panamaan. Keitä he kohtaavat reissullaan ja mistä unelmien maa lopulta löytyykään? Esitykseen ohjaa Tytti Vänskä ja musiikin on säveltänyt Talvikki Eerola.

Syyskaudella nähdään myös huippuvierailuja ja Sunnuntaikonserttisarja, joista tiedotetaan myöhemmin.

lisätietoja
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri

kuvia http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki

15.3.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje