Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Koulukiusaamisesta kertova Luuseri-monologi ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Koulukiusaamisesta kertova Luuseri-monologi ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Luuseri-monologin ensiaamu on tilausesitys Viitaniemen koulun oppilaille 20.3. Saman päivän iltana on yleisölle avoin ensi-ilta Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä klo 19.00. Ruotsalaisen näyttelijän Henrik Ståhlin kirjoittama ja 1999 kantaesittämä koskettavan koominen monologi Luuseri (Henrik en tönt) perustuu Ståhlin omakohtaisiin koulukiusaamiskokemuksiin. Luuseri nostaa esiin kysymyksiä, joissa riittää pohdittavaa niin kiusatuille, kiusaajille kuin koko ympäröivälle yhteisölle, nuorille ja aikuisille. Katsojilla on mahdollisuus osallistua heti esityksen jälkeen noin 20 min ajan keskusteluun näytelmän esiin nostamista aiheista.

Esityksen ohjaa Jyväskylän kaupunginteatterin näyttelijänä paremmin tunnettu Miikka Tuominen, visualisointi on Tellervo Syrjäkarin ja sävellykset, ääni- ja videosuunnittelu sekä piirrokset ovat Jani Lappalaisen käsialaa. Näyttelijä-yleisötyöntekijä Hannu Rantala nähdään Luuserin lukuisissa rooleissa kiusatusta kiusaajiin.

Luuseri-monologi tilattavissa myös yläkouluille

Luuseri nähdään teatterin pienellä näyttämöllä keväällä ensi-illan lisäksi vain kahdesti: ke 21.3. klo 13.00 ja 19.00. Teatterilla nähtävien esitysten lisäksi Luuseria esitetään yläkouluilla - ensimmäisenä Viitaniemen koulun oppilaille. Kaikkiaan Luuseri nähdään keväällä kahdeksassa Jyväskylän yläkoulussa, mutta tulevana syksynä esityksen voi tilata myös maakuntaan. – Olemme saaneet yhteistyökumppaniksemme Jyväskylän kaupungin perusopetuksen ja se on mahdollistanut Luuserin kouluvierailut Jyväskylässä. Yhteistyö jatkuu vielä syyskaudella 2018 ja kevätkaudella 2019 viiden esityksen osalta, iloitsee teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen.


lisätietoja
ohjaaja Miikka Tuominen p. 040 098 1010
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293
lisätietoja kiertue-esityksistä markkinoija Saija Jäntti, p. 014 266 4175, saija.jantti (at) jkl.fi.

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/luuseri

http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/luuseri.do

19.3.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje