Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Seminaarinmäen kulkureitit muuttuvat 14.5. alkaen Ruusupuiston liikennejärjestelyjen myötä

Seminaarinmäen kulkureitit muuttuvat 14.5. alkaen Ruusupuiston liikennejärjestelyjen myötä

Uusien liikennejärjestelyjen rakentaminen Ruusupuiston kohdalla Seminaarinmäellä alkaa. Työnaikaiset liikennejärjestelyt aiheuttavat muutoksia maanantaista 14.5. alkaen Hannikaisenkadulle ja Vapaudenkadulle sekä ajoreitteihin Hannikaisenkadun ja Keskussairaalantien välillä.

Ruusupuiston kohdalla oleva yksisuuntainen Hannikaisenkadun osuus suljetaan ja Vapaudenkatu muuttuu vastaavalta kohdalta kaksisuuntaiseksi Hämeenkadun liittymään asti. Muutokset mahdollistavat kulun Mattilanniemen suunnasta keskustaan. Liikenne Mattilanniemen suunnasta Keskussairaalantielle ohjataan reittiä Vapaudenkatu–Hämeenkatu–Seminaarinkatu.

Myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden kulkureitit muuttuvat. Keskussairaalantielle pääsee keskustan suunnasta Vapaudenkatu–Hämeenkatu–Seminaarinkatu -reittiä pitkin ja keskustan suuntaan samaa reittiä päinvastaisessa järjestyksessä. Sama reitti palvelee myös yliopistolle ja Alvar Aalto -museolle kulkevia. Mattilanniemen yliopistoalueen kautta kiertämällä maasto on tasaisempi.

Paikallisliikenteen Ruusupuiston yliopistorakennuksen kohdalla sijaitseva Museo 2 -linja-autopysäkki poistuu käytöstä. Lähin sitä korvaava pysäkki on Lounaispuisto 2 –pysäkki Vapaudenkadun varressa.

Hankkeessa Ruusupuiston alueen liikennejärjestelyjä muutetaan siten, että Hannikaisenkadun, Vapaudenkadun ja Haarakadun suunnat kulkevat jatkossa rakennettavan kiertoliittymän kautta. Ensimmäisinä työvaiheina ovat ajoradan leventäminen Hannikaisenkadun suljetulla osuudella sekä hulevesiviemäröinnin rakentaminen. Liikennejärjestelyt valmistuvat syyskuussa 2019.

Kohteen rakennuttamisesta vastaa Jyväskylän kaupunkirakennepalvelut pääurakoitsijanaan Oteran Oy.

Ajoneuvoliikenteen liikennejärjestelyt kartalla:

Kevyen liikenteen liikennejärjestelyt kartalla:

Lisätiedot:

9.5.2018Kristiina Pentikäinen

Kommentit (4 kommenttia)

Kirjoittaja
Viesti
Vierailija11.05.2018 08:393 kuukautta sitten

Toivottavasti tulevaisuuden liikennejärjestelyihin kuuluu myös se, että Rantaväylältä Hannikaisenkadulle tulevalle bussiliikenteelle järjestetään helppo ja turvallinen kulku Hannikaisenkadun bussipysäkiltä Ruusupuistoon ja museoille. Aiemmissa liikennejärjestelyissä joutuu kiertämään melkoisen matkan, jos tulee bussilla Kuokkalan suunnasta töihin Ruusupuistoon.

Vierailija12.05.2018 08:133 kuukautta sitten

Melkoinen liikennesumppu tulee nyt Hämeenkadulle. Jälleen linkit myöhästelevät tämän takia.

Parempi avata Vapaudenkatu jo nyt kaksisuuntaiseksi.

 

Jyväskylän kaupunki17.05.2018 16:053 kuukautta sitten

Hei!

Kiitos palautteestanne. Pahoittelemme työmaan aikaisista liikennejärjestelyistä aiheutuvia häiriöitä ja mahdollisia viivästyksiä paikallisliikenteessä. Valitettavasti Vapaudenkatua ei voi vielä muuttaa kaksisuuntaiseksi käynnissä olevan kerrostalotyömaan vuoksi. Linja-autopysäkkien sijainnit eivät tule muuttumaan hankkeen myötä.

Vierailija18.05.2018 13:073 kuukautta sitten

Onko Kukkumäestä tulossa tosiaankin vain yksi kaista Hannikaisenkadun jatkeelle? Koska risteyksessä ei ole valoja, joutuu vasemmalle kääntyvä auto odottamaan erityisesti ruuhka-aikaan pitkään sopivaa väliä ja ilman toista kaistaa kaikki oikealle (rantaväylälle pyrkivät) autot joutuvat odottamaan jonossa.

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje