Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Jyväskylän kaupunginteatterin näytäntövuosi keräsi noin 60 000 katsojaa

Jyväskylän kaupunginteatterin näytäntövuosi keräsi noin 61 000 katsojaa – Peter Pan suosituin

Jyväskylän kaupunginteatterin esityskausi on päättynyt. Syksyn 2017 ja kevään 2018 aikana teatterissa kävi noin 61 000 katsojaa. Suuren näyttämön vetonaula oli odotetusti Peter Pan -musikaali, jonka yleisömäärä oli noin 15 000. Luku sisältää myös musikaalin kevään päättäneet musikaalikonsertit. Kevään aikana esitetty Kun isoisä Suomeen hiihti -sukukronikka keräsi reilut 7 600 katsojaa. Kolme sisarta -klassikko kiinnosti lähes 6 000 katsojaa, Onnensirpaleita-kantaesitys ja yhteistyönä toteutettu Pesärikko vetivät molemmat katsomoon yli 4 000 katsojaa. – Monipuolinen ohjelmistomme tavoitti hyvin erilaisia kohderyhmiä, voimme olla tyytyväisiä tasokkaaseen tarjontaan ja sen myötä nousujohteiseen kävijämäärään. Tästä on hyvä jatkaa, teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen kiteyttää.

Pienen näyttämön vetovoima säilyi edelleen

Valtaosa teatterin pienen näyttämön esityksistä täyttyi miltei sataprosenttisesti. – Äärimmäisen hienoa on se, että intiimin pienen näyttämömme tuotannot kiinnostivat tänäkin kautena, Hyttinen toteaa. Pienen näyttämön kysytyin teos oli odotetusti Täti ja minä -komedia yli 4 000 katsojallaan. Lähes täysille katsomoille esitettiin myös Mielipuolen päiväkirjaa kevätkauden ajan. Myös Ternimaitokeisarin uusi tuleminen syksyllä 2017 otettiin kiinnostuneena vastaan, samoin pienen näyttämön lisäksi yläkouluilla kiertänyt koulukiusaamisesta kertovalle Luuseri-monologille oli selkeä tilaus. – Erilaiset yleisötyön tapahtumat, yhteistyöt ja teatterikasvatukseen suunnatut prosessit keräsivät kiitosta ja olivat panostamisen arvoisia, Hyttinen summaa.

Syyskausi starttaa jo elokuussa

Jyväskylän kaupunginteatterin tuleva syyskausi on jälleen vilkas ja moni-ilmeinen. Omista produktioista ensimmäisenä ensi-iltaan ehtii elokuun lopulla sisällissodan tuntoja kuuluville tuova Hetkiä 1918, jonka ohjaa Hilkka Hyttinen. Suuren näyttämön suursatsauksena nähdään Sini Pesosen ohjaama Hair-musikaali, hipit valtaavat näyttämön 8.9. alkaen. Pari viikkoa tämän jälkeen (22.9.) sännätään suureen seikkailuun Merten Gorillan mukana, vauhdikkaan esityksen ohjauksesta suurelle näyttämölle vastaa Perttu Leinonen. Kolmas suuren näyttämön uutuus on ensi kertaa Suomessa nähtävä naurupommi Päivänsäteet, tämän Snoopi Sirenin ohjauksen ensi-ilta on 17.11. Pienen näyttämön uutuutena nähdään myös mielenkiintoisella tavalla kuunnelmaa ja live-esitystä yhdistävä Kovaa kyytiä -esitys Anneli Karppisen tulkitsemana 21.9. alkaen. Perheen pienimmille on tarjolla lämpiössä 25.10. alkaen suloinen Oi ihana Panama, tämän musiikkipitoisen esityksen ohjaa Tytti Vänskä. Pienellä näyttämöllä ja koulukiertueella jatkaa syksyllä myös Luuseri-monologi. Omien tuotantojen lisäksi näyttämöillä nähdään mielenkiintoisia yhteistyö- ja vierailuesityksiä, keikkoja sekä konsertteja, joista löytyy lisätietoja teatterin nettisivuilta.

Liput syksyn esityksiin ovat myynnissä. Teatterin lippumyymälä jää kesätauolle torstain 31.5. jälkeen. Kesäaikana lippuja voi hankkia Lippupisteen verkkokaupasta osoitteesta http://www.lippu.fi/.


Lisätietoja:
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293

Kuvia:
http://jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/media/kuvapankki

29.5.2018Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje