Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Tee #arjenuroteko ja osallistu haittakasvikampanjaan Jyväskylässä!

Tee #arjenuroteko ja osallistu haittakasvikampanjaan Jyväskylässä!

Perinteinen Jyväskylän kaupungin haittakasvikampanja on jälleen käynnistynyt Jyväskylässä. Mikäli omalla asuinalueellasi rehottavat lupiinit, jättipalsamit tai pujot ahdistavat, kokoa porukka ja osallistu talkoisiin!

Kampanjaan osallistuminen on helppoa: kokoa porukka, ilmoittaudu osoitteessa www.japary.fi/haittakasvit, nouda hanskat Rakentajantalolta ja nyhdä! Kasvien kitkemisessä syntyvän kasvijätteen voi jättää nyhtöpaikalle maatumaan.

- Jättipalsamin juuristo on pieni, joten se on helppo nyhtää käsin, samoin pujo. Lupiini on sitkeämpi ja tarvitsee yleensä viikatetta, sanoo Jyväskylän kaupungin ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo.

Kampanjan aikana haittakasveja hävitetään Jyväskylän kaupungin omistamilta maa-alueilta.

Haittakasveista lupiini ja jättipalsami luokitellaan vieraslajeiksi eli ne ovat levinneet Suomen luontoon ihmisen toimien takia, esimerkiksi puutarhakarkulaisina. Pujo ei ole vieraslaji, mutta voimakkaana allergeenina se on mukana kesän kampanjassa.

Jyväskylän vieraslajit kartalle -kampanja

Haittakasvikampanjan lisäksi Jyväskylän kaupunki kerää tietoa kaikista Jyväskylän kaupungin maalla kasvavista vieraslajeista. Ilmoituksia otetaan vastaan kasvilajeittain: jättiputki-, lupiini-, jättipalsami- ja muiden vieraslajien havainnoille on kullekin oma ilmoituslomake.

Kaupungin torjuntapartiot liikkuvat kesän aikana kaupungin mailla ja keskittyvät aluksi näkyvimpiin sekä laajimpiin esiintymiin. Kaupungin maalla sijaitsevat jättiputkikasvustot hävitetään kuitenkin kaikki.

Ilmoituslomakkeet löytyvät osoitteesta www.jyvaskyla.fi/puistot/vieraslajit.

Lisätiedot:

www.jyvaskyla.fi/puistot/vieraslajit

www.japary.fi/haittakasvit

www.japary.fi/jattiputki

– ylläpitohortonomi Tarja Ylitalo, Jyväskylän kaupunki, p. 014 266 5151, tarja.ylitalo[at]jkl.fi

– koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman[at]jkl.fi

30.5.2018Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje