Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutiset » Ikäihmisten hyvinvointikioski muuttaa toimintaansa Jyväskylässä

Ikäihmisten hyvinvointikioski muuttaa toimintaansa Jyväskylässä

Osana Jyväskylän kaupungin päiväkeskustoimintaa asiakkaita palvellut Hyvinvointikioski 60+ sulkee ovensa 21. kesäkuuta alkaen. Hyvinvointikioski on toiminut muutaman vuoden Jyväskeskuksen tiloissa vastapäätä Elosen kahviota.
Hyvinvointikioskin toiminta ei kuitenkaan pääty. Toimintaa uudistetaan siten, että henkilökunta jalkautuu Jyväskylän ikääntyneiden päiväkeskuksiin, lähelle asiakkaita.
Toiminnan tavoite painottuu edelleen terveyden ja hyvinvoinnin tukemiseen ja ennaltaehkäisevään työhön. Liikkuvan hyvinvointikioskin tarkoituksena on vaikuttaa seniori-iässä olevien elämäntapoihin. Varhaisella ennakoinnilla edistetään iäkkäiden ihmisten hyvinvointia ja toimintakykyä sekä ehkäistään sairauksien kasaantumista ja palvelutarpeen kasvua.

Toiminnalla voidaan muun muassa nopeuttaa alkavien muistisairauksien ja II –tyypin diabeteksen toteamista ja asianmukaisen hoidon aloittamista. Ravitsemusohjauksella ennaltaehkäistään monien sairauksien puhkeamista. Ohjauksella ja neuvonnalla pyritään parantamaan iäkkäiden henkilöiden omahoitoa ja asiakkaita opastetaan pitämään hyvinvoinnistaan huolta.

Liikkuvan Hyvinvointikioskin sairaanhoitajalle voi jatkossa myös varata tapaamisajan puhelimitse. Tapaaminen on yksilöllinen ja asiakkaan tarpeiden mukainen. Sairaanhoitajalle voi soittaa arkisin klo 8.00-9.00 puhelinnumeroon 014 266 1605.

Toiminta on avointa kaikille yli 60-vuotiaille.

Lisätietoa antaa: päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen, puh. 014 266 3687

11.6.2018Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje