Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Palveluseteli laajenee puhe- ja jalkaterapiaan sekä jalkojenhoitoon Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

Palveluseteli laajenee puhe- ja jalkaterapiaan sekä jalkojenhoitoon Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa sekä Keski-Suomen sairaanhoitopiirissä

Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksessa Jytessä sekä Keski-Suomen sairaan-hoitopiirissä on laajennettu palvelusetelin piiriin kuuluvia palveluita lääkinnällisessä kuntoutuksessa. Vuoden alusta palvelusetelin saa nyt myös puhe- ja jalkaterapiaan sekä jalkojenhoitoon.

Viime vuonna lääkinnällisen kuntoutuksen palvelusetelit otettiin käyttöön fysio-, lymfa- ja toimintaterapiassa sekä peruukkipalvelussa.

Asiakas voi saada edellä mainittuihin palveluihin palvelusetelin, kun lääkinnällisen kuntoutuksen myöntämisperusteet täyttyvät ja palvelusetelin käyttäminen soveltuu asiakkaalle. Palveluseteli on ensisijainen palveluiden järjestämistapa silloin, kun palvelua ei voida järjestää kunnan tai Keski-Suomen sairaanhoitopiirin omana toimintana. Palvelusetelillä ostettavan palvelun on vastattava vähintään sitä tasoa, jota edellytetään vastaavalta kunnalliselta toiminnalta.

Palvelusetelilain tavoitteena on lisätä asiakkaan valinnan mahdollisuuksia, parantaa palvelujen saatavuutta, monipuolistaa palvelutuotantoa sekä edistää kuntien, elinkeinotoimen ja yksityisten palveluntuottajien yhteistyötä.

Kun asiakas on saanut palvelusetelin, hän voi vertailla palveluntuottajia palveluseteliportaalissa, joka löytyy verkosta osoitteesta www.palse.fi. Asiakas saa myös tulostetun palveluntuottajaluettelon palvelusetelin mukana.

Portaalista asiakas näkee palvelun hinnan, mahdollisen omavastuuosuuden sekä palveluun pääsyn keston. Asiakas voi myös seurata palvelusetelinsä käyntien toteumia portaalin kautta.

Palveluntuottaja kirjaa tapahtumat ja hoitopalautteen portaaliin, josta ne välittyvät Effector-järjestelmään palvelusetelin myöntäjän tarkasteltavaksi.

Palveluntuottaja hakeutuu tämän saman portaalin kautta palvelusetelituottajaksi. Palveluntuottajahaku on jatkuvasti avoinna kaikkiin palvelusetelituotteisiin. Tällä hetkellä mukana on eri palvelusetelipalveluihin yhteensä yli 50 palveluntuottajaa.

Lisätietoja: fysioterapeutti Leevi Tuohiluoma, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus/Kuntoutus, p. 014 266 2343
kuntoutustoiminnan toimistosihteeri Mervi Temonen, Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, p. 014 269 2683

4.1.2017Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje