Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Uudistuksia Jyväskylän kaupungin asemaakaavamuutoksien taksoissa ja toiminnassa

Uudistuksia Jyväskylän kaupungin asemaakaavamuutoksien taksoissa ja toiminnassa

Uusi vuosi toi mukanaan muutoksia sekä Jyväskylän kaupungin asemakaavamuutoksien että niihin liittyvien tonttijakojen maksuihin ja toimintatapoihin. Aiemmin tonttityypeittäin jaotellut taksat on muutettu maksuluokkaisiksi kaavahankkeen kokonaisvaikutusten mukaan. Uudistuksessa neljästä eri maksuluokasta koostuva hinnasto on linjattu samansuuntaiseksi muiden kaupunkirakenteen toimialan perimien maksujen kanssa.

Maksuluokkien lisäksi hinnastossa on huomioitu asemakaavamuutokseen liittyvät muutoksen hakijalta erikseen laskutettavat maksut. Näitä ovat esimerkiksi erilaiset muutokseen liittyvät selvitykset ja tuntiperustaiset lisätyöt. Myös asemakaavan muutosprosessiin liittyvät kuulutuskulut sekä korvaus tonttijaon muutoksesta peritään hakijalta.

Hinnaston uudistuksen yhteydessä on haluttu parantaa kaavoitusprosessin asiakaslähtöisyyttä. Kaavamuutokseen liittyvä prosessi aloitetaan tästä vuodesta eteenpäin aina hakijan ja suunnittelijan välisellä kokouksella, jonka tavoitteena on selkeyttää kyseisen prosessin lähtökohdat, tavoitteet ja aikataulu.

Taksauudistuksen myötä myös laskutus muuttui yhdestä kaksiosaiseksi. Kaavoitusmaksuun sisältyvä aloitusmaksu laskutetaan asiakkaalta aloituskokouksen jälkeen ja loppuosa kaavoitusmaksusta kaavan tultua lainvoimaiseksi. Jatkossa kaavamuutoksista ei enää peritä peruutusmaksuja, vaikka kaavamuutoshakemus peruttaisiinkin suunnittelun aikana. Jo laskutettua aloitusmaksua ei kuitenkaan palauteta, mikäli kaavamuutos peruutetaan hakijan toimesta.

Uudistuksessa ranta-asemakaavoja tarkastellaan omana erillisenä kokonaisuutena niiden poikkeuksellisen luonteen vuoksi.

Asemakaavoituksen ja tonttijakojen uudet taksat on hyväksytty kaupunkirakennelautakunnassa 11.10.2016 ja ne ovat tulleet voimaan 1.1.2017 alkaen. Hinnastoa sovelletaan vuoden 2017 alusta alkaen saapuneisiin asemakaavahakemuksiin. Ennen vuotta 2017 saapuneet hakemukset käsitellään vanhan hinnaston mukaisesti.

Asemakaavoituksen uusi hinnasto

Asemakaavamuutoksien hakemisestaLisätiedot:

kaupunginarkkitehti Leila Strömberg, p. 014 266 5055, leila.stromberg@jkl.fi
kaavasuunnittelija Henriikka Lonka, p. 014 266 8654, henriikka.lonka@jkl.fi

5.1.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje