Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Afganistan naisten silmin – valokuvanäyttely Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 16.–28.1.

Afganistan naisten silmin – valokuvanäyttely Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 16.–28.1.

Avajaispäivän yleisötilaisuus kirjaston ala-aulassa alkaa kello 17.00. Tilaisuudessa ovat paikalla näyttelyn kuraattori Kirsi Mattila, hankkeen koordinaattori Eeva Koskinen, kouluttajana Kabulissa toiminut toimittaja Shakiba Adil sekä Sanni Honkanen, joka on tehnyt pro gradunsa Afganistanissa toimivien suomalaisten avustustyöntekijöiden työkokemuksista.

Naistoimittajat ry on vuodesta 2009 kouluttanut Afganistanissa paikallisia naistoimittajia ulkoministeriön rahoittamassa Learning Together -kehityshankkeessa. Valokuvauksen ja kuvajournalismin koulutus on ollut tärkeä osa koulutusta.

Jyväskylän pääkirjastossa avautuvaan valokuvanäyttelyyn on koottu kymmenien koulutukseen osallistuneiden afgaaninaistoimittajien kuvia. Valokuvat esittelevät suomalaisille katsojille vähemmän tunnettua puolta Afganistanista: sodan sijasta keskiössä ovat tavallisten ihmisten elämä ja ponnistelut paremman elämän puolesta.

Suurin osa koulutettavista ei ole erikoistunut valokuvaukseen, vaan kuten muuallakin maailmassa toimittajat ottavat kuvia, koska ammattivalokuvaajaa ei ole mahdollista saada kuvaustilanteisiin mukaan.

Näyttely on esillä 16.–28.1. pääkirjaston ala-aulassa. Valokuvat ovat olleet aikaisemmin esillä Helsingissä ja Turussa.

Lisätietoja:
Eeva Koskinen, hankekoordinaattori, Naistoimittajat ry, p. 040 070 9143
Kirsi Mattila, näyttelykuraattori, p. 040 513 1829

11.1.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje