Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys on ulkoistettu ja jatkuu Jyväskylän Kyllössä

Suun terveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystys on ulkoistettu ja jatkuu Jyväskylän Kyllössä

Suun terveydenhuollon virka-ajan ulkopuolinen päivystys jatkuu Jyväskylän Kyllössä arkisin kello 16–21 sekä lauantaisin, sunnuntaisin ja arkipyhinä klo 8–21. Sen järjestävät Keski-Suomen kunnat yhdessä, ja tuottajaksi on vuoden alusta alkaen valittu Coronaria Oy.

Yhteydenotto päivystykseen tapahtuu Keski-Suomen keskussairaalan yhteispäivystyksen puhelinneuvonnan kautta, josta ohjataan hoidon tarpeessa olevat Kyllön hammashoitolaan. Puhelinneuvontaan p. 0100 84 884 on soitettava aina ennen päivystykseen lähtöä. Puhelinneuvonnassa asiakkaalle tehdään hoidon tarpeen arvio. Puhelinneuvonta palvelee arkisin klo 16-08 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä vuorokauden ympäri.

Ilta- ja viikonloppupäivystykseen hakeudutaan kiireellisissä tapauksissa, jotka vaativat välitöntä hoitoa eikä hoidon aloitus voi odottaa seuraavaan päivään. Tällaisia tapauksia ovat muun muassa tapaturmat ja voimakas kipu, joka ei poistu särkylääkkeillä sekä verenvuoto, jota ei saa kotikonstein loppumaan. Myös laaja turvotus, johon liittyy hengitys- tai nielemisvaikeuksia vaatii kiireellistä hoitoa.

Tilanteita, jotka eivät vaadi kiireellistä ensiapua ovat esimerkiksi lievä kipu, johon särkylääke auttaa, vihlominen kylmälle tai kuumalle, hampaan tai paikan lohkeama sekä proteesien tai irrotettavien oikomiskojeiden ongelmat. Näissä asioissa pyydetään ottamaan yhteys arkipäivisin virka-aikana oman terveysaseman suun terveydenhuollon ajanvarausnumeroon.

Jytessä suun terveydenhuoltoon yhteinen ajanvarausnumero

Suun terveydenhuollossa otettiin käyttöön vuoden alusta yksi yhteinen ajanvarausnumero koko Jyten alueella. Puhelinnumero on 014 266 0126 ja siihen voi soittaa arkisin klo 8-16, kiireetön ajanvaraus mieluiten klo 12 jälkeen.

Lisätietoja: vastaava hammaslääkäri Leena Hakio, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus, p. 014 336 6500
osastonhoitaja Tarja Kankainen, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus, p. 014 266 2266

11.1.2017Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje