Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Huippukapellimestari Karina Canellakis johtaa Jyväskylä Sinfoniaa 25.1. päivä- ja iltakonserteissa

Huippukapellimestari Karina Canellakis johtaa Jyväskylä Sinfoniaa 25.1. päivä- ja iltakonserteissa


Maailman yksi tämän hetken kuumimmista kapellimestarinimistä, amerikkalainen Karina Canellakis debytoi Suomessa johtaen Jyväskylä Sinfoniaa kahdessa konsertissa keskiviikkona 25.1. Konsertit kuullaan sekä päivällä klo 12 että illalla klo 19 Jyväskylän teatteritalolla. Lyhyessä, väliajattomassa päiväkonsertissa kuullaan osa iltakonsertin ohjelmistosta. Tänä vuonna arvostetun Sir Georg Solti -kapellimestaripalkinnon voittanut Canellakis saa solistivieraaksi niin ikään Yhdysvalloissa menestyneen klarinetisti Olli Leppäniemen.

Konserttien ehdoton herkkupala on Aaron Coplandin klarinettikonsertto, joka on legendaarisen jazz-klarinetisti Benny Goodmanin tilausteos vuodelta 1950. Teos onkin saanut vaikutteita sekä jazzista että latinalaisamerikkalaisesta musiikista. Molemmissa konserteissa kuullaan myös Joseph Haydnin Saksalaiset tanssit. Iltakonsertin toisella puoliajalla nautitaan lisäksi Franz Schubertin valoisasta viidennestä sinfoniasta, joka on luonteeltaan mozartmainen ja tehty kamarimusiikkikokoonpanolle.

Ota kulttuuriluotsi mukaan päiväkonserttiin!

Jyväskylä Sinfonian keskiviikon päiväkonsertit ovat tämän kevään uutuus, ja niitä järjestetään tammikuun lisäksi huhtikuussa, keskiviikkona 5.4. Päiväkonsertteihin, kuten kaikkiin Jyväskylä Sinfonian konsertteihin on mahdollista ottaa mukaan maksuton kulttuuriluotsi. Vapaaehtoisen kulttuuriluotsin kanssa kynnys lähteä konserttiin madaltuu, ja musiikkielämyksestäkin saa yhdessä entistä enemmän irti.

Luotseja voi varata kulttuuriluotsikoordinaattori Hanne Laitisen kautta joko sähköpostitse (hannemari.laitinen[at]jkl.fi) tai puhelimitse (p. 050 338 1114).


Lue lisää päiväkonsertista
Lue lisää iltakonsertista
Karina Canellakis
Olli Leppäniemi
Kuvapankki

Liput:
päiväkonsertti klo 12.00:
15 € teatterin lippumyymälästä;
17,50 € (hinta sis. palvelumaksun) Lippupisteestä

iltakonsertti klo 19.00:
26 / 24 / 12 € teatterin lippumyymälästä tai
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupisteestä

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola[at]jkl.fi

12.1.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje