Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonia tuo kotimaisen musiikkiosaamisen uutuuselokuva Saattokeikkaan

Jyväskylä Sinfonia tuo kotimaisen musiikkiosaamisen uutuuselokuva Saattokeikkaan


Samuli Valkaman ohjaama moderni road movie Saattokeikka kertoo rajoja rikkovasta ystävyydestä ja erilaisten ihmisten kohtaamisesta. Solar Filmsin uutuuselokuva tulee ensi-iltaan 10.3.2017 ja sen pääosissa nähdään Jussi-palkittu Heikki Nousiainen sekä räppäri Noah Kin. Saattokeikan musiikin on säveltänyt lukuisten elokuvasävelten takaa löytyvä jazzpianisti, säveltäjä ja sovittaja Pessi Levanto ja sen äänittää Jyväskylä Sinfonia. Elokuvan musiikki nauhoitetaan 12.–13.1. Suolahti-salissa Levannon johdolla.

Suomalaisten orkesterien käyttö kotimaisissa elokuvissa on viime vuosina vähentynyt huomattavasti, osin taloudellisten ja tuotannollisten syiden vuoksi. Sen vuoksi Jyväskylä Sinfonian mukanaolo Saattokeikassa on harvinaislaatuinen panos suomalaiseen elokuvamusiikkikulttuuriin – erityisesti Suomen 100-vuotisjuhlavuonna.

- Haluamme olla vaikuttamassa omalta osaltamme siihen, että suomalaisten elokuvien musiikki tehtäisiin jatkossa yhä enemmän suomalaisten orkesterien voimin. Siitä syystä pidän Jyväskylä Sinfonian mukanaoloa Saattokeikassa kunnia-asiana sekä kulttuuritekona, kertoo Jyväskylä Sinfonian intendentti Emma Anttila.

- Elokuva-alan nopean rytmin ja suomalaisten orkesterien pitkän syklin aikataulusuunnittelun yhteensovittaminen on ollut Suomessa pitkään haasteellista. Tuntuu hassulta, että maassa, jossa on eniten orkestereita asukkaita kohden, täytyy elokuvasäveltäjien aikatauluhaasteista johtuen käydä usein äänittämässä scoremusiikkinsa Itä-Euroopan vuokraorkesterien kanssa. Olen hyvin iloinen, että olemme Jyväskylä Sinfonian kanssa löytämässä toimintatapaa, jolla nämä työt saadaan siirrettyä takaisin Suomeen. Tämä hyödyttää paitsi taloutta, myös elokuvateollisuutta itsessään kokemuksen ja osaamisen kasvaessa tälläkin elokuvan osa-alueella, pohtii säveltäjä Pessi Levanto.

Saattokeikka on ohjaaja-käsikirjoittaja Samuli Valkaman kolmas kokopitkä elokuva. Hänen aiemmat elokuvansa ovat Hulluna Saraan sekä palkittu Ei kiitos. Saattokeikan ovat käsikirjoittaneet Khadar Ahmed ja Samuli Valkama Ahmedin alkuperäisidean pohjalta. Jakomäen yläasteen ja Eiran lukion käynyt Ahmed on palkittu useilla kansainvälisillä käsikirjoitustunnustuksilla ja palkinnoilla. Elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Markus Selin ja Jukka Helle ja sen levittää Nordisk Film.

Katso elokuvan traileri.


Lisätiedot:
Jenni Hakola, viestintä- ja markkinointipäällikkö, Jyväskylä Sinfonia
jenni.hakola[at]jkl.fi
0400 640 109
Jyväskylä Sinfonia

Katja Toivanen, tiedotuspäällikkö, Solar Films
katja.toivanen[at]helsinkicalling.com
040 7011 686
Solar Films
Nordisk Film
Saattokeikan Facebook-sivu

12.1.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje