Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Papin perhe ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Papin perhe ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Minna Canthin alkuperäisteokseen pohjautuva Papin perhe saa ensi-iltansa Jyväskylän kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä 19.1.2017. Väkevä draama kertoo perheestä, jota aate repii kahtia. Esityksen on sovittanut Sakari Hokkanen ja työryhmä. Esityksen ohjaa Sakari Hokkanen, lavastaa Outi Herrainsilta ja puvustaa Tuovi Räisänen. Pastori Valtarin roolissa nähdään Hanna Liinoja. Papin perhe on osa Suomi 100-juhlavuoden ohjelmistoa.

Näytelmän teemat tuntuvat itsenäisyytemme satavuotisjuhlan kynnyksellä polttavan ajankohtaisilta. Kuten Papin perheen kirjoittamisen aikaan, maamme on jakautumassa ideologisesti kahteen leiriin. Voiko perhe, kirkko tai yhteiskunta jossa ajatusmaailmat erkanevat rajusti toisistaan, pysyä koossa? Esitys etsii vastauksia näihin kysymyksiin ryppyotsaisuutta vältellen. – Olennaista ei ole se, mistä milloinkin riidellään. Oma leiri edustaa aina hyvää ja oikeaa, totuutta. Toisen leirin edustajat ovat paitsi väärässä, myös tyhmiä ja pahoja. Tässä Papin perheen tulkinnassa jakolinja sattuu menemään konservatiivisen kristillisyyden ja ateistisen vapaamielisyyden välillä. Sanottakoon tämä varmuuden vuoksi tässä: työryhmänä emme edusta kumpaakaan ääripäätä, ohjaaja Sakari Hokkanen luonnehtii.

– Sovituksessa Minna Canthin vuonna 1891 kirjoittaman näytelmän teemat on tuotu tähän päivään. Kolmen hahmon sukupuolet on käännetty: pastori Henrik Valtarista on tullut Henriikka (Hanna Liinoja), hänen vaimostaan Elisabethista Elias (Hannu Lintukoski) ja palvelija Marthasta Martin (Jorma Böök). Näytelmän loppuratkaisua on myös muutettu. Esityksessä on voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat järkyttää herkkiä katsojia. Esitystä ei myöskään suositella lapsille, ohjaaja Sakari Hokkanen kertoo.

Sakari Hokkanen (s. 1978) on aiemmin ohjannut Jyväskylään esitykset Ternimaitokeisari ja Luottotoimittaja, Prinsessa Ruusunen sekä Nummibodarit. Outi Herrainsilta (s. 1981) on nukketeatteritaiteilija ja skenografi. Papin perheen lavastus on Outin ensimmäinen vierailutyö Jyväskylän kaupunginteatteriin.
Sovitus Sakari Hokkanen ja työryhmä, ohjaus Sakari Hokkanen (vier.), lavastussuunnittelu Outi Herrainsilta (vier.), pukusuunnittelu Tuovi Räisänen, valosuunnittelu Asko Konttinen ja ääni- ja videosuunnittelu Ari Lampinen. Rooleissa nähdään Hanna Liinoja, Hannu Lintukoski, Miikka Tuominen, Anne-Mari Alaspää, Piia Mannisenmäki, Sauli Suonpää ja Jorma Böök.

Ensi-ilta on 19.1.2017 klo 19 pienellä näyttämöllä.

lisätietoja
ohjaaja Sakari Hokkanen, p. 040 521 0641
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810,
tiedottaja Sirkka Helke, p. 014 266 4174, 050 340 7293

http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/papinperhe

kuvia
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/papinperhe.do

https://www.facebook.com/events/1346951465317027/

13.1.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje