Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kauas pilvet karkaavat ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Kauas pilvet karkaavat ensi-iltaan Jyväskylän kaupunginteatterissa

Jyväskylän kaupunginteatterissa sukelletaan kaurismäkeläiseen nostalgiseen realismiin, kun Kauas pilvet karkaavat saa ensi-iltansa 21.1. suurella näyttämöllä. Esityksen ohjaa ja sovittaa Jarno Kuosa (vier.), lavastuksen ja puvut suunnittelee Karmo Mende, koreografina toimii Anna Maria Häkkinen (vier.), valot ja projisoinnit suunnittelee Tuukka Toijanniemi. Esityksen rakkauden läpäisemänä pariskuntana nähdään Jukka-Pekka Mikkonen ja Maija Andersson. Kauas pilvet karkaavat kuuluu Suomi 100 juhlavuoden ohjelmistoon.

Kauas pilvet karkaavat on tarina unelmista ja kyvystä luottaa omaan itseensä ja ympäröiviin ihmisiin tilanteessa, jossa yhteiskunnan rattaat narisevat. – Esityksessä visuaalisesti puhuttelevat näyttämökuvat täydentyvät Tuukka Toijanniemen suunnittelemien valojen hehkulla ja nykytekniikan mahdollistavilla projisoinneilla. Musiikki on myös olennainen osa esitystä. Näyttämöllä kuullaan niin jazzia, tangoa kuin iskelmääkin näyttelijöiden tunteikkaasti tulkitsemana ja säestämänä, ohjaaja Jarno Kuosa kertoo.

Jarno Kuosa on sovittanut esityksen Aki Kaurismäen elokuvan pohjalta. – Se mitä elokuvasta on tässä esityksessä, on dialogi. Toki sitä on muokattu, joitakin kohtauksia yhdistelty. Tekstiä on myös kirjoitettu lisää ja olen pyrkinyt tekemään sen niin, että kieli ja sen mittasuhteet olisivat yhteismitallisia elokuvan tekstin ja kuvakerronnan kanssa, Kuosa pohdiskelee.

Vierailevan ohjaajan Jarno Kuosan ja koreografi Anna Maria Häkkisen yhteistyö alkoi kun he vielä opiskelivat Teatterikorkeakoulussa. Yhteistyö on jatkunut sen jälkeen pariin otteeseen ja he ovat myös opettaneet koreografin ja ohjaajan välisestä yhteistyöstä Teatterikorkeakoulussa. – Kauas pilvet karkaavat kiinnosti Aki Kaurismäen takia ja teoksen estetiikka herätti innostuksen. Emme ajattele koreografiaa niinkään perinteisesti ajatellen, koreografia on kaikkialla ja ei missään, Häkkinen toteaa.

Kauas pilvet karkaavat sovitus ja ohjaus Jarno Kuosa (vier.), musiikin suunnittelu ja sovitukset Lasse Hirvi, lavastus- ja pukusuunnittelu Karmo Mende, koreografia Anna Maria Häkkinen (vier.), valosuunnittelu ja projisoinnit Tuukka Toijanniemi, äänisuunnittelu Mika Filpus. Rooleissa Maija Andersson, Jukka-Pekka Mikkonen, Henri Halkola, Anneli Karppinen, Hannu Hiltunen, Jouni Innilä, Joni Leponiemi, Saara Jokiaho, Taina Reponen ja Mutabazi Ndiyunze.


lisätietoja
ohjaaja Jarno Kuosa, p. 044 035 5658
teatterinjohtaja Hilkka Hyttinen, p. 050 311 8705
markkinointipäällikkö Jouni Huhtaniemi, p. 014 266 4183, 040 556 9810
tiedottaja Sirkka Helke, p 014 266 4174, 050 340 7293
http://www.jyvaskyla.fi/kaupunginteatteri/naytelmat/kauaspilvetkarkaavat

kuvia
http://kuvat.jyvaskyla.fi/julkinen/kauaspilvetkarkaavat.do

https://www.facebook.com/events/191993884600448/

13.1.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje