Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän valinnanvapauskokeilun neuvontanumero avautuu 16. tammikuuta

Jyväskylän valinnanvapauskokeilun neuvontanumero avautuu 16.1.

Helmikuussa käynnistyvän Jyväskylän valinnanvapauskokeilun neuvontapuhelin avautuu tänään 16. tammikuuta. Kuntalaiset voivat kysyä puhelinnumerosta 014 266 0133 valinnanvapauskokeiluun liittyvistä asioista. Numeroon voi soittaa maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 9-16. Valinnanvapauteen perehdytetyt hoitajat neuvovat kuntalaisia aiheeseen liittyvissä kysymyksissä.

Valinnanvapauskokeilussa on mukana kolmen terveysaseman, Huhtasuon, Keskustan ja Kuokkalan, alueiden väestö, joka saa vapaasti valita avosairaanhoidon lääkäri- ja hoitajapalveluidensa sekä sosiaaliohjauksen ja -neuvonnan palveluiden tuottajakseen myös yksityisen palveluntuottajan.

Kuntalaiset pääsevät kirjautumaan 20. helmikuuta alkaen järjestelmään, jossa he voivat vahvaa tunnistautumista hyödyntäen vaihtaa terveyspalveluidensa tuottajan kätevästi verkon kautta. Kokeiluun Jyväskylän kaupungin hyväksymien tuottajien tiedot näkyvät tuottajarekisterissä, jolloin ne ovat kuntalaisten nähtävillä ja vertailtavissa yhdessä osoitteessa. Asiasta tiedotetaan lähempänä tarkemmin.

Hoitovastuu valinnan tehneistä asiakkaista siirtyy palveluntuottajalle 1.3. alkaen.

Valinnanvapauskokeilusta järjestetään kolme kuntalaistilaisuutta viikon 7 maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona kello 18-20. Tarkemmat paikat ilmoitetaan myöhemmin. Tilaisuuksissa kuntalaisille kerrotaan perustietoa valinnanvapauskokeilun sisällöstä ja valinnan tekemisestä.

Kaupungin verkkosivuille on koottu usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia valinnanvapauskokeilusta osoitteessa http://www.jyvaskyla.fi/terveys/valinnanvapaus/usein_kysyttya.

Lisätietoja: valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö Riitta Pylvänen, p. 050 590 1525
palvelupäällikkö Anu Mutka, p. 014 266 3210

16.1.2017Tuija Tiitinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje