Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän Kyllössä tehtiin rokotusennätys

Jyväskylän Kyllössä tehtiin rokotusennätys

-Yhteensä 14 300 sai influenssarokotteen talven rokotuspäivissä

Tämän talven viimeinen rokotuspäivä Jyväskylän Kyllön terveysasemalla lauantaina 14.1. meni aiempien rokotuspäivien tapaan sujuvasti. Aamun ensimmäisenä tuntina ei ollut ruuh-kaa, ja päivän aikana rokotettavia kävi tasaisesti. Lauantaina influenssarokotteen sai 600 ja lisäksi 200 otti myös jäykkäkouristus- eli tetanus-rokotteen.

-Rokotettavia kävi lauantaina selvästi vähemmän kuin muina rokotuslauantaina. Todennäköisesti rokotuskattavuus riskiryhmiin kuuluvissa on jo niin hyvä että rokotteen tarvitsijoita oli vähemmän. Toisaalta influenssa-aalto on jo Keski-Suomessa ja se saattoi olla myös syynä vähäiseen kävijämäärään, sanoo osastonhoitaja Seija Torkkell.

Kyllössä tehtiin rokotusennätys, kun yhteensä 14 300 kävi rokotuksessa neljän rokotuspäivän aikana. Viime vuonna rokotuksia annettiin yhteensä 12 500.

Jyväskylän rokotuspäivien kattavuus on valtakunnallisesti huipputasoa. Esimerkiksi yli 65-vuotiaista rokotuksessa kävi 47 prosenttia. Luku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen tilastojen mukaan valtakunnallisesti korkea.

-Influenssarokotuspäivät ovat meille suuri ponnistus. Kaikki sujui todella hyvin ja on hienoa, että niin moni kävi hakemassa rokotuksen. Jyväskylässä rokotuskattavuus on jälleen hyvä.

Kiitos kaikille rokotuksissa kävijöille ja loistavalle henkilökunnalle, sanoo Torkkell.

Lisätietoja: osastonhoitaja Seija Torkkell, Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskus, p. 014 266 2033
osastonhoitaja Nina Leppänen, Vaajakosken terveysasema, p. 014 336 6167

16.1.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje