Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taideapteekista kulttuuria jyväskyläläisille ikäihmisille ilman reseptiä

Taideapteekista kulttuuria jyväskyläläisille ikäihmisille ilman reseptiä

Taideapteekki on Jyväskylän kaupungin kulttuuripalveluiden ja vanhuspalveluiden yhteistyössä tuottamaa tapahtumatarjontaa ikäihmisille. Tarjolla on kulttuuria monessa muodossa; kuva- ja tanssitaidetta, musiikkia, elokuvia sekä teatteria.

Työpajojen ja esitysten estradeina toimivat eri puolilla kaupunkia sijaitsevat päiväkeskukset, joihin voi tulla viettämään aikaa, tapaamaan ihmisiä ja osallistumaan tuki- ja virkistystoimintaan. Ohjelma on maksutonta ja päiväkeskuksiin on esteetön pääsy.

Ohjelmaa Suomen itsenäisyydestä ja tuulahduksia ulkomailta

Vuonna 2017 taideapteekissa nähdään ja kuullaan erityisesti Suomen itsenäisyyden juhlavuoteen liittyvää ohjelmaa. Sata juttua Suomesta -muistovisailussa palataan merkityksellisiin ja muistorikkaisiin tilanteisiin ja tapahtumiin maamme historiassa. Ohjelman aikana piipahdetaan mm. kotimaisten klassikkofilmien maailmassa. Visaemäntänä toimii hyvinvointialan yrittäjä Katja Vuorela.

Uusi ohjelmanumero on myös Suomen kansallisoopperan balettioppilaitoksesta valmistuneen tanssitaiteilija Saga Elglandin vetämä Tanssituliaisia maailmalta -työpaja. Tanssillisessa tuokiossa tutustutaan espanjalaisen tanssin kannan koputuksiin ja ranteiden pyörityksiin, itämaisen tanssin krumeluureihin sekä unkarilaisen tanssin ponteviin askelkuvioihin. Työpaja sisältää sekä vuorovaikutuksellisen että esityksellisen osion.

Taideapteekin ohjelmistoon kuuluvat lisäksi ympärivuorokautisen hoidon yksiköihin tuotettu sisältö, joissa pääpaino on pitkäkestoisessa ja toistuvassa tarjonnassa. Ympärivuorokautisen hoidon ohjelma on suunnattu osastojen asukkaille sekä heidän omaisilleen.

Taideapteekin esite johdattaa kulttuurin pariin.

Kevään taideapteekki-esite on juuri ilmestynyt ja oman ohjelman lisäksi esitteestä löytyy muiden kaupungin toimijoiden, kuten kansalaisopiston, kirjaston, teatterin, museoiden ja Jyväskylä Sinfonian ikäihmisten kulttuuritarjonta.

Apteekin esitteeseen voi tutustua sähköisessä muodossa (PDF) osoitteessa http://jyvaskyla.netpaper.fi/3500 Paperiesitteen jakelupaikkoja ovat päiväkeskukset, kirjastot, yhteispalvelupisteet, terveysasemat ja muut kulttuurikohteet Jyväskylässä.

Kuvia Taideapteekista tiedotuskäyttöön: http://bit.ly/2jAr0VX

Lisätietoja:
kulttuurituottaja Terho Valkonen, p. 014 266 4045, terho.valkonen(at)jkl.fi
www.jyvaskyla.fi/kulttuuri/palvelut/taideapteekki/ohjelma

18.1.2017Paula Ukkonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje