Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Teatteritiistaissa 24.1. pohdiskellaan teatteria ja draamaa osana koulutyötä

Teatteritiistaissa pohdiskellaan teatteria ja draamaa osana koulutyötä

Jyväskylän kaupunginteatterin kevätkauden ensimmäinen Teatteritiistai järjestetään jälleen 24.1. klo 19 alkaen kaupunginteatterin ylälämpiössä. Tuolloin on teatterikasvatuksen teemailta, ja pohdinnan alla on kysymys, mitä annettavaa teatteritaiteella ja draamalla on koulutyöhön.

Suomen kouluissa on otettu käyttöön uusi opetussuunnitelma 1.8.2016. Opetussuunnitelmauudistus ohjaa koululaista aktiiviseksi toimijaksi, joka oppii vuorovaikutuksessa toisten oppilaiden, opettajien, muiden aikuisten ja eri yhteisöjen kanssa. Oppimisympäristöt laajenevat luokkahuoneesta koulun ympäristöön, esimerkiksi puistoihin, kirjastoihin, museoihin ja nuorisotiloille. Millaisen lisäarvon koulutyöhön voi saada, jos oppimisalustana onkin teatteri ja draamallinen työskentely?

Asiantuntijoina teemaa avaavat pedagoginen johtaja, lehtori Emma Kostiainen ja lehtori Merja Kauppinen Jyväskylän yliopiston opettajankoulutuslaitoksesta sekä paljon draamaa työssään hyödyntänyt luokanopettaja Pirkko Ritanen. Asiantuntijoiden alustusten jälkeen jätetään aikaa myös keskustelulle.

Tilaisuus on kaikille avoin ja sinne on vapaa pääsy. Teatteriravintola on auki, joten samalla on mainio tilaisuus nautiskella iltakahvit.


Lisätietoja
teatterikuraattori Antti Niskanen, (014) 266 1925, 050 413 802719.1.2017Sirkka Helke

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje