Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Keski-Suomeen neljä matkailun WinRelax -palkintoa sekä kaksi yhteistä palkintoa Lahden seudun kanssa

Keski-Suomeen neljä matkailun WinRelax -palkintoa sekä kaksi yhteistä palkintoa Lahden seudun kanssa

Keski-Suomessa matkailun tuotteistamisessa on panostettu viimeisen vuoden aikana erityisesti kansainvälisille asiakkaille suunnattuihin tuotteisiin. Visit Finlandin My Stay -tuoteportaalissa oli vuoden 2016 alussa vain muutamia keskisuomalaisten yritysten tuotteita ja tällä hetkellä sieltä löytyy jo yli 30 tuotetta Keski-Suomesta. Osa näistä tuotteista osallistui vuoden 2016 lopulla Visit Finlandin järjestämään WinRelax -kilpailuun, jossa etsittiin Suomen hyvinvointimatkailun uusia kärkituotteita. WinRelax-kilpailun palkinnot jaettiin tänään Matka 2017 -messuilla ja keskisuomalaiset yritykset menestyivät kilpailussa loistavasti. Visit Finlandin Finrelax -kasvuohjelma valitsi kaikkiaan 25 hyvinvoinnin kärkituotetta, joista neljä on Keski-Suomesta. Tuotekehityskilpailuun lähetettiin kaikkiaan yli 200 tuotetta. Kilpailussa kärkituotteiksi valitut tulevat saamaan merkittävästi kansainvälistä näkyvyyttä Visit Finland kampanjoissa ja toimenpiteissä kuluvan vuoden aikana.

WinRelax -kilpailussa palkitut keskisuomalaiset yritykset, tuotteet ja tuotekuvaukset:

- Lomakeskus Revotuli The Northern Lights Sauna Trail
- Houseboat ja Varjolan tila Kuusaankosken seikkailu
- Kylpylähotelli Summassaari ja Lakomäen Metsäkartano Kesytetystä Villiin
- Kylpylähotelli Peurunka Täydelliseen rentoutukseen

Lisäksi FinRelax -kilpailussa kunniamaininnan Keski-Suomen alueelta saivat Nukula Toivakasta sekä Varjolan tila Laukaasta.

Lomakeskus Revontulen saunapolku johdattaa vieraat kolmeen erilaiseen saunaan; savu-, sähkö- ja telttasaunaan. Saunapolulla kuullaan saunomisen yhteydessä vanhoja suomalaisia uskomuksia ja sauna perinteitä. Polulla opetellaan myös saunaloitsuja sekä kutsumaan revontulia taivaalle. Polku on siis katsaus kokonaisvaltaisesti suomalaiseen saunakulttuuriin, ja sitä ohjaa ammattimainen saunaopas.

Houseboatin ja Varjolan tilan Kuusaankosken seikkailu tarjoaa mahdollisuuden paeta kiireistä arkea suomalaiseen järvimaisemaan. Matka taittuu mukavasti asuntoveneellä, joka antaa mahdollisuuden valita omat uima- ja pysähdyspaikat järvellä ja sen saaristossa. Varjolan tilalla vesiteema jatkuu koskiseikkailulla, jossa kävellään nuoralla ja liutaan vaijerilla sekä lasketaan koskea. Saunamaakunta henkeen kuuluu, että retki päättyy saunan rentouttavaan lämpöön.

Kylpylähotelli Summassaaren ja Lakomäen Metsäkartanon tuote vie asiakkaan kesytetystä ympäristöstä villiin luontoon. Parin vuorokauden ohjelma alkaa Kylpylähotelli Summassaaresta, jossa nautitaan kylpylän tarjoamista hoidoista ja kylvyistä. Matka jatkuu Pyhä-Häkin kansallispuistoon, jossa vaelletaan ikihonkien huminassa. Lakomäen Metsäkartanossa päästää entisajan tunnelmaan. Keskellä metsää sijaitsevan kartanon mailta kerätään itse ainekset sekä saunahoitoihin että illalliselle. Sauna on kuulunut suomalaiseen elämään sekä metsässä että kaupungissa, ja niin se kuuluu myös tässä tuotteessa.

Kylpylähotelli Peurungan ”Täydelliseen rentoutukseen” -tuotteessa tarjoillaan Saunayogaa ja turvehoitoa keskellä kauneinta Suomea. Täydellisessä rentoutuksessa asiakas tuntee lempeän löylyn ja turvehoidon rentouttavan vaikutuksen. Hoidoissa yhdistellään uutta ja perinteistä suomalaista hyvinvointiosaamista. Peurungassa upeat maisemat, elämys- ja ravintolapalvelut ja monipuoliset liikuntamahdollisuudet täydentävät rentouttavan hemmottelulomatuotteen.

Keski-Suomi ja Lahden seutu tekevät yhteistyötä

Päijänteen alueen matkailutoimijat Visit Jyväskylä, Lahti Region ja Visit Central Finland ovat aloittaneet yhteistyön matkailun tuotteistamisessa ja myynnissä. Alueet ovat olleet mukana Visit Finlandin FinRelax -kärkiohjelman valmennuksissa, jonka viimeinen osio järjestettiin yhteistyössä. Valmennusten myötä Päijänteen alueelle on syntynyt myös yhteisiä tuotteita.

Visit Finlandin kilpailussa palkittiin myös alueiden yhteinen Slow Lakeland WinRelax -tuote sekä ‘In the Footsteps of best-known Finnish architechts Alvar Aalto and Eliel Saarinen 2017’ Culture Finland -tuote.

Lisätietoja:
Päivi Heikkala, projektipäällikkö, Visit Central Finland, p. 050 304 8467, etunimi.sukunimi@visitcentralfinland.com
#saunaregion, #visitcentralfinland, @centralfinland

Susanne Sarvilinna, markkinointipäällikkö, Visit Jyväskylä, p. 0400 885 786, etunimi.sukunimi@jkl.fi
#visitjyvaskyla

19.1.2017Kirsti Lehtola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje