Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 23.1.

Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen käynnistyy maanantaina 23.1.

Elokuussa 2017 koulun aloittavat kaikki vuonna 2010 tai sitä aikaisemmin syntyneet lapset, jotka eivät vielä ole aloittaneet koulunkäyntiään. Ensimmäiselle luokalle ilmoittaudutaan ajalla 23.1–7.2. sähköisellä lomakkeella osoitteessa https://wilma.jkl.fi.

Tulevien koulunsa aloittavien lasten huoltajat ovat saaneet koteihin kirjeen, jossa ohjeistetaan tarkemmin ilmoittautumisen käytänteistä. Jyväskylän kaupungin kouluihin, Jyväskylän normaalikouluun, Jyväskylän kristilliseen kouluun ja Jyväskylän steinerkouluun ilmoittaudutaan samalla lomakkeella. Ensimmäiselle luokalle ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittaudutaan myös perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäriin. Jyväskylässä ensimmäiselle luokalle ilmoittautujia on lähes 1550 oppilasta.

Jos huoltajien käytössä ei ole internet-yhteyttä, voi ilmoittautumisen tehdä lähimmällä alakoululla 7.2. mennessä koulun aukioloaikana. Oppilaslistat julkaistaan koulujen ovissa keskiviikkona 5.4.

Palveluohjaus auttaa ilmoittautumisessa

Perusopetuksen palveluohjaukseen voi olla yhteydessä, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen koulunkäynnin järjestelyissä on kysyttävää. Perheitä pyydetään olemaan yhteydessä palveluohjaukseen myös, jos lapsen koulunkäynti halutaan aloittaa vuotta aikaisemmin tai myöhemmin.

Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 014 266 0180 tai sähköpostitse
perusopetus.palveluohjaus@jkl.fi. Palvelupuhelin on avoinna ajalla 23.1.–7.2. klo 8.30–15. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella. Lisätietoja perusopetuksesta ja oppilashuollon palveluista löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/opetus.

Seitsemännelle luokalle siirtyy noin 1400 oppilasta

Seitsemännelle luokalle ilmoittaudutaan osoitteessa https://wilma.jkl.fi 23.1–7.2. välisenä aikana. Sähköinen lomake löytyy Wilman etusivulta, Tiedotteet-osiosta. Nykyiset kuudennen luokan oppilaat ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin seitsemännelle luokalle ilmoittautumisen käytänteistä.

Perusopetuksen 7. luokan aloittavan oppilaan lähikoulu määräytyy pääsääntöisesti kotiosoitteen mukaan. Koulupaikkaan vaikuttavat lisäksi neljännellä luokalla valittu A2-kieli ja opiskelu musiikki- tai englannin/ruotsinkielisellä luokalla. Yhtenäiskoulujen oppilaat jatkavat opiskelua 7. luokalla yleensä omassa yhtenäiskoulussa.

Yläkoulujen oppilasvalinnat ovat nähtävissä koulujen ulko-ovissa keskiviikkona 5.4.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670
koordinaattori Tella Vuolle-Oranen, perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoiminta Jälkkäri, p. 014 266 4036

20.1.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje