Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin uusi palveluopas on ilmestynyt - vanhuspalvelujen viestinnän kyselyn myötä opasta muokattu

Jyväskylän kaupungin uusi palveluopas on ilmestynyt - vanhuspalvelujen viestinnän kyselyn myötä opasta muokattu

Jyväskylän kaupungin vuoden 2017 palveluopas on nyt julkaistu Jyväskylän kaupungin verkkosivulla. Palveluopas esittelee Jyväskylässä tarjolla olevia Jyväskylän kaupungin, yksityisen sektorin sekä yhdistysten palveluja ja toimintoja. Oppaaseen on koottu tietoa kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista harrastus- ja osallistumismahdollisuuksiin. Oppaasta löytyy paljon puhelinnumeroita ja yhteystietoja eri palveluihin. Painettu palveluopas ilmestyy toimipisteisiin helmikuun puoleen väliin mennessä.

Erityisesti ikääntyneiden palveluihin keskittyvän oppaan palvelusisältö vastaa nykyään entistä paremmin myös muiden kuntalaisten tiedon tarpeeseen. Palveluoppaasta löytyy paljon kulttuuri- ja liikuntapalvelujen sisältöä sekä lasten ja nuorten palveluiden yhteistietoja.

Kuntalaisilta kysyttiin ikääntyneiden palvelujen tiedottamisesta

Syksyllä kuntalaisilta kyseltiin vanhuspalvelujen viestinnästä. Kyselyssä haluttiin selvittää saavatko ikäihmiset Jyväskylässä riittävästi tietoa ikääntyneiden palveluista ja mistä he saavat tietoa. Kysely toteutettiin vanhustenviikolla seniorimessuilla. Kyselyä jatkettiin syksyn aikana ikääntyneiden päiväkeskuksissa ja eläkeläisjärjestöissä. Kaikkiaan vastauksia saatiin 361. Kaikista vastaajista 65% kokee saavansa riittävästi tietoa palveluista. Eniten tietoa on saatu palveluoppaasta, Jyväskylän kaupungin tiedotuslehdestä, paikallisesta mediasta, kuten Suur-Jyväskylän lehdestä, Keskisuomalaisesta ja Korpilahti-lehdestä sekä suoraan vanhuspalvelujen toimintayksiköistä. Näiden kanavien kautta tietoa toivotaan myös jatkossa.
Kyselyn tulosten pohjalta on suunniteltu toimenpiteitä viestinnän kehittämiseksi. Palveluopasta on muokattu modernimmaksi ja tiiviimmäksi. Palveluopas on nyt myös monivärinen. Oppaaseen on lisätty kuvakkeita helpottamaan tietojen löytymistä.
Myös Jyväskylän kaupungin tiedotuslehden ilmestymiskertoja on lisätty. Tänä vuonna lehti ilmestyy viisi kertaa.

Palveluopas on nyt luettavissa sähköisenä Jyväskylän kaupungin palveluopas -sivulla.

Painettua palveluopasta on saatavilla helmikuun puolivälin jälkeen seuraavista toimipisteistä:

  • OIVA-keskus, Keljonkatu 26, A-talo
  • Jyväskylä-neuvonta, Asemakatu 7, kauppakeskus Forum
  • Hyvinvointikioski 60+, Jyväskeskus
  • Yhteispalvelupisteet Tikkakoskella ja Korpilahdella
  • Ikääntyneiden päiväkeskukset
  • Jyväskylän kirjastot
  • Terveysasemat

Lisäksi palveluopasta jaetaan erilaisissa yleisötilaisuuksissa. Palveluopasta pyritään toimittamaan esimerkiksi Korpilahdella ja Tikkakoskella myös paikallisten kauppojen yhteyteen.

Lisätietoja: Vanhuspalvelujen koordinaattori Sanna Siniluhta, p. 014 266 3858

20.1.2017Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje