Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä esiopetukseen haetaan ajalla 23.1.-7.2.

Jyväskylässä esiopetukseen haetaan ajalla 23.1. – 7.2.

Elokuun 9. alkavaan maksuttomaan esiopetukseen hakevat kaikki 6-vuotiaat lapset, pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä olevat 5-vuotiaat sekä ne 7-vuotiaat, joiden perusopetuksen aloittamista on siirretty vuodella eteenpäin.

Jyväskylässä kunnalliseen ja yksityiseen esiopetukseen haetaan ajalla 23.1.-7.2. osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi varhaiskasvatusta, haetaan hoitopaikkaa esiopetukseen haun yhteydessä. Sähköistä hakemusta ei tarvitse täyttää, jos lapsella on tällä hetkellä voimassa oleva päivähoitopäätös kunnallisessa tai yksityisessä päiväkodissa. Silloin perheet saavat hakulomakkeen suoraan päiväkodista.

Jyväskylässä esiopetusta järjestetään päiväkodeissa. Ruotsinkielistä esiopetusta on Onnimannin päiväkodissa. Perheet saavat sähköisen päätöksen esiopetuspaikasta 31.3. mennessä. Perusopetuslain mukaan jokaisen esiopetusikäisen lapsen tulee osallistua esiopetukseen. Vastuu osallistumisesta on huoltajilla.

Palveluohjaus auttaa esiopetuspaikan hakemisessa

Varhaiskasvatuksen palveluohjaus auttaa, jos sähköisessä ilmoittautumisessa on ongelmia tai lapsen esiopetuksen järjestelyissä on kysyttävää. Yhteyttä voi ottaa puhelimitse 014 266 3100 tai sähköpostitse varhaiskasvatus.palveluohjaus@jkl.fi. Paikan päällä asiointi onnistuu parhaiten ajanvarauksella.

Lisätietoja esiopetuspaikoista ja hakumenettelystä löytyy osoitteesta www.jyvaskyla.fi/paivahoito/esiopetus. Sivuilta löytyy tietoa myös esiopetuksen opetussuunnitelmasta ja -toimintavuodesta.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670
palveluohjaus, p. 014 266 3100

20.1.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje