Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen seutulipputuotteiden myynti päättyy Matkahuollossa 28.2.

Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen seutulipputuotteiden myynti päättyy Matkahuollossa 28.2.

Matkahuollon seutulipulla matkustaminen on vähentynyt Jyväskylän alueen paikallisliikenteessä voimakkaasti vuodesta 2015 alkaen. Käyttäjämäärien hupeneminen ei ole pienentänyt Matkahuollolle maksettavaa seutulippukorvausta, mistä syystä paikallisliikenteen järjestämisestä vastaava Jyväskylän kaupunki on irtisanonut Matkahuollon seutulippusopimuksen päättymään 1.3.2017 alkaen.

Sopimuksen päättyminen tarkoittaa Matkahuollosta ostettavien Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen seutulipputuotteiden myynnin päättymistä 28.2. Helmikuun 2017 loppuun mennessä ostetuilla seutulipuilla voi matkustaa normaalisti niiden voimassaoloajan päättymiseen saakka.

Lakkautus koskee vain Matkahuollon myymiä Jyväskylän, Laukaan ja Muuramen seutulippuja. Muiden kuntien seutulipuilla voi matkustaa Jyväskylän paikallisliikenteen vyöhykkeillä aiempaan tapaan niiden kilometrimäärittelyjen puitteissa. Myös Matkahuollon valtakunnalliset liput (sarjakortit, bussipassit ja Kelan toisen asteen opiskelijalipputuotteet) kelpaavat Jyväskylän paikallisliikenteen autoissa jatkossakin.

Waltti korvaa seutulipun valtaosalla matkustajista

Seutulipun käytön vähenemisen taustalla on asiakkaiden siirtyminen Waltti-lipputuotteiden käyttäjiksi. Syksyllä 2016 Jyväskylän paikallisliikenteessä tehtiin Waltti-lipuilla noin 96 prosenttia matkoista, kun seutulipun osuus jäi reiluun yhteen prosenttiin. Seutulipulla on nykyisin kuukausittain noin 320–350 käyttäjää, joista valtaosa matkustaa lipullaan Jyväskylän, Laukaan tai Muuramen alueilla.

Suurimmalle osalle Matkahuollon seutulipputuotteilla matkustavista asiakkaista löytyy nykyistä vastaava lipputuote Waltti-lipputuotteiden valikoimasta. Kaupunkiseudun ulkopuolelle matkustaville noin 50-60 asiakkaalle ei toistaiseksi ole osoittaa Matkahuollon seutulippua vastaavaa, edullista kausilipputuotetta. Vaihtoehdoksi jää siirtyä Matkahuollon muiden lipputuotteiden, esimerkiksi sarjakortin käyttäjiksi.

Waltti-lippujen kelpoisuus paikallis- ja seutuliikenteessä

Waltti-järjestelmän lipuilla voi tätä nykyä matkustaa paitsi kilpailutetun kaupunkiliikenteen Linkki-linjoilla, myös seutuliikenteen linjoilla Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Lisäksi Waltti-lippujärjestelmän korttimuotoisella arvolipulla voi matkustaa kaupunkiseutujen Waltti-liikenteessä kaikkialla Suomessa.

Jyväskylän seudun Waltti-lipputuotteiden kelpoisuus:

  • Jyväskylän seudun joukkoliikenteen Linkki-linja-autot, linjat 1–39 ja 42
  • Jyväskylän palveluliikenteen Linkki-VIP-autot
  • Laukaan palveluliikenne
  • Seutuliikenteen linja 13M vuorot yhteysvälillä Jyväskylä–Muurame–Korpilahti
  • Seutuliikenteen linja 41, Jyväskylän Liikenne Oy:n ja Koivuranta Oy:n liikennöimät vuorot yhteysvälillä Jyväskylä–Laukaa
  • Matka Mäkelän liikenteessä yhteysvälillä Jyväskylä–Kuohu
  • ELY-keskuksen Savonlinjan liikennöimä Waltti-linja yhteysvälillä Jyväskylä–Lievestuore

Linkki-palvelupiste opastaa Waltti-matkakortin käyttäjäksi siirtyvää

Seutulipusta Waltti-lippuun vaihtava saa opastusta lipputuotteista ja niiden käytöstä paikallisliikenteen Linkki-palvelupisteessä. Palvelupiste sijaitsee Jyväskylän keskustassa kauppakeskus Forumin yhteydessä (Asemakatu 7) ja on avoinna maanantaisin kello 10–17, tiistaista perjantaihin kello 10–16. Waltti-lippuja myydään ja ladataan myös Jyväskylän Sokoksen lipunmyynnissä tavaratalon aukioloaikoina.

Uudesta matkakortista peritään palvelupisteissä lippuhinnan lisäksi viiden euron korttimaksu. Korttimaksulta välttyy, jos tilaa Waltti-matkakorttinsa nettipalvelusta https://nettilataukset.waltti.fi ja lataa sille palvelussa joko arvo- tai kausilipun. Posti tuo tilatun Waltti-kortin kotiin ja se on saman tien käyttövalmis.

Sähköinen tietopaketti Waltti-lipuista löytyy osoitteesta http://linkki.jyvaskyla.fi.


Lisätiedot: Jyväskylän seudun joukkoliikenne, joukkoliikenneinsinööri Ari Tuovinen, p. 014 266 7593, ari.tuovinen[at]jkl.fi

24.1.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje